Zdravím, v novostavbě nás čeká výmalba sádrových omítek. Slyšel jsem, že jsou obecně náchylnější na tvorbu fleků při bílení. Znáte nějaký fígle jak se toho vyvarovat? Někde jsem jednou četl, že je lepší stěnu napenetrovat a po zaschnutí udělat nátěr barvou a ještě než zaschne tak hned druhý. Nebo máte jiné zkušenosti? Díky
Problem je s omitkama od Knaufu. Asi spatna kvalita pro Cesko. Ani s jejich origo penetraci to nebylo dobry. Pomohlo presterkovani od jineho vyrobce. modrastrecha.cz/...
Mám zkušenosti bohaté, maloval jsem všechny místnosti v celém baráku . Určitě napřed napenetrovat a nechat pořádně zaschnout do dalšího dne. Pak vymalujete 2 - 3 vrstvami, záleží jakou barvu používáte a jak dobře kryje. Já vymaloval celý dům Primalexem Polar, který kryje naprosto příšerně, ale výsledek stojí za to. Po 6 letech se ještě jeho odstín nedostal ani zdaleka na úroveň fungl nové výmalby běžnou bílou. Vypadá proti polaru jak béžová. Na první pohled. Jestli si chcete ušetřit práci a malovat jen jednou za život, tak doporučuji. doplněno 13.06.23 13:30: Vždy nechat nátěry zcela zaschnout. Já dělal 5x nátěr v rozích (štětec/malý váleček - nechávají menší množství barvy) a 3x nátěr stropy a stěny. V koupelně byl strop se zeleným sádrokartonem do vlhka, tam jsem dal 4 vrstvy, aby to bylo dokonale bílé. (Mohl jsem použít barvu s lepší kryvostí a pak přetřít Polarem, ale nechtěl jsem kupovat další extra pixlu, šlo jen o jeden nátěr navíc, hotový ani ne za 4 minuty...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.