Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vodovod a odpad u rohové kuchyně

Od: michal® odpovědí: 22 změna:

V rohu který je společný dvěma stěnám je vyvedena odpadní trubka a 2 vodovodní PPR trubky(teplá a studená). Jedná se o rohovou kuchyni. Na jedné stěně kuchyně bude dřez a na druhé stěně kuchyně bude taky jeden dřez, trochu menší.

Tedy je třeba pod každým dřezem mít dvě nástěnky(pro roháčky) a jedno odpadní potrubí

Jak byste vyřešili přívod vody a odpady když je přívod vody v rohu a odpad taky v rohu. Nějaké T-kusy, navařit téčka v tom rohu plastového přívodu vody a od tohoto téčka vést plastové potrubí dále k dvěma dřezům?

Odpady taky něajké téčko a odtud ke každé stěně?

děkuji

Jak na vodovod a odpad u rohové kuchyně
Jak na vodovod a odpad u rohové kuchyně #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ke každému dřezu bych dotáhl ppr potrubí.
Bude li za skříňkama instalační mezera tak nemusíte sekat.
hodnocení

@ra20z

takže na ten stávající přívod PPR potrubí navařit T kusy a od těchto T kusů ke každému dřezu nástěnku 1/2"?

jak se to dělá s odpadním potrubím? Dám 50mm průměr , jaký je nejvhodnější T-kus kterým tu odpadní trubku rozbočím a přivedu ke dvěma dřezům?

děkuji

Asi pro vás bude nejlepší pozvat někoho kdo vám to udělá, než kvůli pár spojům se učit svařovat ppr potrubí.
hodnocení

Dříve jsem svaroval, ještě mám polyfuzni svářečku, limce na spojích byly krásné bez nějakého zúžení vnitřního průměru. Jen jsem nevěděl jak to rozvetvit ke dvěma drezum nejlepším způsobem.
mex

Potřebuješ spoustu HT kolínek pod různým úhlem a pak to všechno vyuhlovat aby to mělo správný spád...

až budeš dělat 3. místnost, tak už to budeš mít v malíčku :))

Hlavně si správně vyměř výšku odpadu a i výšku a rozteče roháčků ať se ti to tam moc nemlátí a je místo a nemusíš řezat v kuchyňské lince třeba poličku. S tím se měl permanentně problém já :))

A Ideální kuchyňský sifon je ten z Ikey, je flexibilní a lze ho dopojít kamkoliv

kdo ti to kreslil a v čem to je kreslený ta kuchyň? Myslel si na osvětlení skříněk a šuplíků? A co automatický spínání digestoře při zapnutí sporáku přes proudový časový nebo tepelný relé? :)

hodnocení

to mex

kreslil to dodavatel kuchyně, nevím v jakým programu*nevi*

Díky za tvůj příspěvěk :)

Osvětlení šuplíků a přihrádek mě nenapadlo, máš vyzkoušený , že je to fakt dobrá věc?

U vody je celkem jedno kde bude T kus a jestli trubka půjde dolů a pak zase nahoru.
U odpadu musíte dodržet spád a odbočky nelze jakkoliv umístit. Dimenze potrubí pro dřez minimálně 50.
Bez konkrétních dispozic nelze poradit kam kterou tvarovky použít.

Flexibilním sifonům bych se tím největším obloukem vyhnul. Osvětlení skříněk, budiž, někdy to i má něco do sebe. Osvětlení šuplat, když stejně celý šuple vytáhneš ven, to mě připadá zbytečný.

Na můj vkus tam máš nějak málo zásuvek. Těch nikdy není dost. Navíc mi připadají zbytečně blízko u dřezu.

Když budeš zasekávat elektriku, proč ne vodu? To máš padesátku trubku, k tomu nějaký hrdla, jseš na šedesáti. Skříňky mívají 51 cm a předky řekněme dva centimetry. Sečteno a podtrženo 59 cm. Deska má 60 cm. Tedy jen centimetr přes předky. To je málo, blbě to vypadá.

hodnocení

3x

tak jestli máte odpat přímo v rohu tak tam dejte HT odpočku s vyhovujícím úhlem a do ní koleno

evikir.cz/...

evikir.cz/...

hodnocení

@magor
Díky a vodovodní ppr potrubí rozdvojit tímhle?
aquatopshop.cz/...
mex

Třeba...

Tužka papír a všechny tvarovky rozkreslit.

, Otevřít si katalog a podívat se co všechno se dělá za tvarovky...

krtek6
hodnocení

3x

Mám kuchyň ve tvaru U kde mám všechny roháčky a odpad vyvedený v rohu u stěny...voda je natažená pomocí pancéřových hadic a odpad je prostě sifon a vykolínkován do místa. Čím delší trasa tím větší spád a úběr prostoru ve skříňě pod...nic víc

hodnocení

3x
Když se ptáte tak, jak se ptáte..
Tak to nechte udělat někoho, kdo se ptát nemusí a ví si s tím řady.
Takhle se to nejdřív budete muset vše naučit, koupit nebo půjčit nářadí a pak budete lítat do krámu pro každou jednotlivou tvarovku co vám bude scházet (s že jich bude).
A pak si sečtete čas co jste s tím strávil (plus materiál atd) a zjistíte, že kdyby jste místo toho šel do práce, tak toho instalatéra v pohodě zaplatíte a ještě Vám zbude.
asd1
Víš kolik času stráví hledáním dobryho instalatera? ;D

Navíc dobrý řemeslník nebere zakázku velikosti hodinového manžela...

hodnocení

2x

Na plánku vidím jen jeden dřez.

To su dva obrazky, pre kazdu stranu rohu jeden, vidm dva drezy

No já vidím taky dva obrázky, ale nárys a bokorys. Jeden dřez.

cln
hodnocení

0x

Doplň foto, nákres.

Opletené hadice se dělají 1 metrové (možná delší nevím), takže záleží jak daleko chceš mít ten Roháček od baterie? pokud to není zrovna panelák, tak bych to ppr/ht osobně zasekal do zdi, když linka ještě není. Práce na 2 p-3 hodiny?

hodnocení

0x

To je bytovy dom a na druhej strane toho rohu je bytove jadro? Aky je material stien?

hodnocení

voda a odpady po stěně, elektriku zasekat

bul
A to má jaký význam,? Zasekat všechno, když už anebo po stěně všechno když už, za linkou…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]