Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Při koupě matrace jsem nevěděl že je taky kromě tuhosti taky rozhodující váha pacienta. Na trhu je velké množství výběru matrací atd. Jaké máte zkušenosti s matracemi Matex? Mám váhu 108kg nevím jakou si vybrat tuhost matrace atd? Děkuji za informace.
Hodně taky záleží na věku uživatele. A to významně.
Já mám 95 kg, 55 let a nejlépe se mi spí na velmi měkké matraci. Tělo věkem tuhne a matrace se musí přizpůsobit. To tělo ve finále sice vytuhne úplně, ale tam už je to jedno.
V mládí jsem byl schopen spát na dřevěné pryčně ve vojenské base. Tam se zase pružné tělo přizpůsobovalo podmínkám.
Takže to vidím: mladý-tvrdá, střední věk-středně tvrdá, starý-měkká. Ono to koreluje i s jistými fyziologickými funkcemi nakonec
"Takže to vidím: mladý-tvrdá, střední věk-středně tvrdá, starý-měkká. "
S tím posledmním si dovolím nesouhlasit. Pokud je moc měkká a silnější, tak se pak z ní poměrně špatně vstává. A rovněž se na ní celkem těžko obrací. Takže má osobní zklušenost (76 let/ 88 kg) je matrace pružinová, nižší (do15 cm) a středně tvrdá-tužší a na ní případně třeba ještě tenčí molitanová (do 5 cm). Výběr nejvhodnější matrace, zejména ve starším věku, bývá někdy docela problém.
Doporučovat matrace Matex, to je jako doporučovat Škodovku, zřejmě bude dost rozdíl mezi Fábií a Superbem.
Doporučuji projít pár prodejen a na matraci si lehnout.
Pozor ale dejte na to, na jakém roštu ta zkoušená matrace leží. Lehce se Vám může stát to, že v prodejně bude matrace příjemně tuhá a na vaší posteli s vaším měkčím roštem bude měkká nebo naopak.
Já si prošel klasickou starou pružinovkou, z které po 10 letech začali lézt pera (příjemně tvrdá, člověk si srovnal záda)
pak pružinovou s taštičkovým uložením pružin (na můj vkus měkká, člověk se když se chtěl otočit a opřel se rukou bořil hluboko do matrace díky těm taštičkám, kraje matrace jsou tvořené pásem molitanu, takže na kraji matrace člověk jakoby padal)
Teď mám latexovou matraci a jsem spokojený.
Nejlepší české matrace velký výběr, velká kvalita, nízké ceny, žádná Čína jsou zde :
Vyzkoušet si je také můžete doma
Vybranou matraci Vám doručíme na Vaši adresu. V tomto případě účtujeme část nákladů na dopravu paušální částkou 360 Kč. Testovací matrace jsou zasílané v přepravním vaku. Tím odpadá problém s balením při zaslání matrace zpět.
Proti zapůjčené matraci požadujeme vratnou kauci ve výši 3000 - 4000 Kč dle typu matrace.
Naše firma Vám zhotoví matrace na míru s libovolnými rozměry šířky a délky. U některých typů i s libovolnou výškou matrace. Matrace na míru vyrobíme a dodáme do 10ti pracovních dnů. Jsme schopni vyrobit i matrace nepravidelných tvarů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.