Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obehove cerpadlo v kureni

Od: belus odpovědí: 5 změna:

Zdravim kutilov.Poradte,mam obehove cerpadlo v kureni.Cerpadlo dlhsie (celu zimu) nebolo spustene a teraz sa neroztoci po pripojeni na siet. Ako ho pohnut - roztocit.Asi sa usadil vodny kamen,ktory to zablokoval .Da sa to nejak uvolnit, aby som nemusel spustat vodu z kurenia? Nemam totiz ventily z jedne ani z druhej strany,aby som to cerpadlo mohol vymontovat.Diky za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na oske byva zarez pre skrutkovac, ktorym sa to pretoci. Skrutka je niekedy pod krytkou.

hodnocení

4x

Čerpadlo má zepředu šroub, který po vyšroubování umožní přístup k osičce motorku. Ta má pravidla má drážku na plochý šroubovák, aby se jím dala roztočit.

belus
hodnocení

Zarazilo ma prave to,ze som skusal uvolnit tu kryciu srubku a zacala mi unikat voda.Nechcel som riskovat, aby mi nezacala striekat voda z kurenia. Tak to skusim,mozno tam bola iba nejaka presakujuca voda.

To je normalni, trochu vody bude vytekat. Dejte si kbelik po cerpadlo a pokracujte v povolovani. Jak protocite cerpadlo, tak zatku nasroubujte zpet.
belus
hodnocení

Dakujem za rady. Skusim to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]