Mám bazén Bestway s tou ocelovou trubkovou konstrukcí... Necháváte ho někdo přes zimu venku? Zvládne to myslíte? Nejde mi o tu hodinu času strávenou demontáží, letos mě poprvé napadlo jestli mu to nějak uškodí. Samozřejmě vypuštěn asi pod spodní propust aby bylo možno oddělat a schovat filtraci.
Mráz i UV všechno koná své. Pokud vám nejde o tu hodinu, pak jednoznačně schovat. Pokud víte, že máte bazén na poslední sezónu klidně nechejte venku Samozřejmě ho někdo nechává roky venky a je s tím spokojený, ovšem na stavu bazénu se to podepíše. Je to něco za něco - menší výdrž, ale méně práce. Každému dle jeho preferencí.
My poslední sezónu v bazénu dokonce i bruslili, ale na jaře už byl k likvidaci.
Mám ten samý starý 7 let, z toho poslední 3 roky venku celoročně. Jen uklidím filtraci a hadice, bazén nechám vypustit zpoloviny po otvory k filtraci a zakryju plachtou. Na jaře dopustím vodu, dávka chloršoku a dva dny filtrace nonstop (jen proplachy bordelu do odpadu). Klíčové je hlavně do toho v zimě a hlavně při mrazech nešťouchat, je to všechno křehké.
Pridavam svoje skusenosti : uz asi 10 rokov mam nadzemny bazen.Ani raz som ho nevypustal,pred zimou iba spustim vodu pod skimer,odpojim a odlozim filtraciu,tepelne cerpadlo a vsetok sajrajt okolo toho ,prikryjem obycajnou bublinkovou foliou a je to. Voda zamrzne na jar sa roztopi. Lad to neroztrhne,lebo je to pruzne a pripadne rozpinanie ladu moze ist smerom dohora. Na jar povysavanie dna,chlor shok... Skladanim a rozkladanim sa zbytocne lame folia . A este som si namontoval aj "protiprud" ktory ma vysiel cca na 15 €. Mam 6x3,7m bazen a neviem ( nielen ja ) doplavat na koniec. Na pripadne otazky odpoviem detex@zoznam.sk
Dobrý den, máme ten samý letos už asi desátým (možná devátým?!) rokem, celou dobu je venku, neuklízíme ho nikdy. Máme tu šestimetrovku. Vždy jen upustím vodu na zimu a schovám filtraci a hadice - prostě vše ostatní,jako rádci nade mnou Je na bazénu vidět,že je starší, má šislá místa nahoře u trubek, ale to by asi měl i kdybychom ho uklízeli.
Mě prostě fakt přijde zbytečné, to skládat. "Stojí to pár šupů"- to byla moje první myšlenka, kdyz jsem se rozhodla, že bude venku celoročně. Tehdy bylo napsáno, že se na zimu nemusí uklízet, tak jsem si řekla, že to prostě zkusím a uvidí se.. že když se tenhle rozbije, tak se koupí už klasický, velký, pevný, do země. Tenhle bazén to asi nějak vycítil a žije pořád Jo, ty plastové čepičky na šroubech jsou už některé takové popraskané, jsem letos koukala, ale na funkci to nemá vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.