Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necháváte bazén přes zimu venku?

Od: ploutvicka odpovědí: 13 změna:
Mám bazén Bestway s tou ocelovou trubkovou konstrukcí... Necháváte ho někdo přes zimu venku? Zvládne to myslíte? Nejde mi o tu hodinu času strávenou demontáží, letos mě poprvé napadlo jestli mu to nějak uškodí. Samozřejmě vypuštěn asi pod spodní propust aby bylo možno oddělat a schovat filtraci.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ja ho na zimu schován ta hodina času me nezabije bazén déle vydrží ta zima by mu neudělala dobře

Hodinu? Nechcete se rozepsat, asi dělám něco špatně, je tak na celé odpoledne zazimovat komplet bazén s filtrací.
belus

Majo 78 ma asi detsky bazenik priemeru 2-3 m.To je asi na " hodinku "prace.

hodnocení

1x

Mráz i UV všechno koná své. Pokud vám nejde o tu hodinu, pak jednoznačně schovat. Pokud víte, že máte bazén na poslední sezónu klidně nechejte venku :) Samozřejmě ho někdo nechává roky venky a je s tím spokojený, ovšem na stavu bazénu se to podepíše. Je to něco za něco - menší výdrž, ale méně práce. :) Každému dle jeho preferencí.

My poslední sezónu v bazénu dokonce i bruslili, ale na jaře už byl k likvidaci.

hodnocení

0x

Mám ten samý starý 7 let, z toho poslední 3 roky venku celoročně. Jen uklidím filtraci a hadice, bazén nechám vypustit zpoloviny po otvory k filtraci a zakryju plachtou.
Na jaře dopustím vodu, dávka chloršoku a dva dny filtrace nonstop (jen proplachy bordelu do odpadu).
Klíčové je hlavně do toho v zimě a hlavně při mrazech nešťouchat, je to všechno křehké.

belus
hodnocení

0x

Pridavam svoje skusenosti : uz asi 10 rokov mam nadzemny bazen.Ani raz som ho nevypustal,pred zimou iba spustim vodu pod skimer,odpojim a odlozim filtraciu,tepelne cerpadlo a vsetok sajrajt okolo toho ,prikryjem obycajnou bublinkovou foliou a je to. Voda zamrzne na jar sa roztopi. Lad to neroztrhne,lebo je to pruzne a pripadne rozpinanie ladu moze ist smerom dohora. Na jar povysavanie dna,chlor shok... Skladanim a rozkladanim sa zbytocne lame folia . A este som si namontoval aj "protiprud" ktory ma vysiel cca na 15 €. Mam 6x3,7m bazen a neviem ( nielen ja ) doplavat na koniec. Na pripadne otazky odpoviem detex@zoznam.sk

clen

Pošli foto :)

10 let jaký? Jen folie na rámu?

belus

Je to nadzemny Azuro Vario 6

sasa*
hodnocení

0x

nechávám venku.

hodnocení

0x
Dobrý den, máme ten samý letos už asi desátým (možná devátým?!) rokem, celou dobu je venku, neuklízíme ho nikdy. Máme tu šestimetrovku. Vždy jen upustím vodu na zimu a schovám filtraci a hadice - prostě vše ostatní,jako rádci nade mnou;) Je na bazénu vidět,že je starší, má šislá místa nahoře u trubek, ale to by asi měl i kdybychom ho uklízeli.
Foto s vypuštěným bazénem - kvůli čištění a mytí před zahájením sezóny. Vždy na začátku vykartáčuji, vypustím úplně a jedu znovu úplně od začátku.
Necháváte bazén přes zimu venku?
ploutvicka
hodnocení

No však to je on! :-D Tak že bych to také vyzkoušel *nevi* Díky za zkušenosti ;)
Mě prostě fakt přijde zbytečné, to skládat. "Stojí to pár šupů"- to byla moje první myšlenka, kdyz jsem se rozhodla, že bude venku celoročně. Tehdy bylo napsáno, že se na zimu nemusí uklízet, tak jsem si řekla, že to prostě zkusím a uvidí se.. že když se tenhle rozbije, tak se koupí už klasický, velký, pevný, do země. Tenhle bazén to asi nějak vycítil a žije pořád *smich* Jo, ty plastové čepičky na šroubech jsou už některé takové popraskané, jsem letos koukala, ale na funkci to nemá vliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]