Nejste přihlášen/a.
To by ovšem červená měla, snést teplou vodu...
Jinak v tom pojišťovacím ventilu na bojler je myslím zpětná klapka.
nedávno jsem to řešil a bylo mi divný, jakmile začal bojler nahřívat, třeba už po 5 min., tak začala kapat voda... Pro sichr jsem to nechal Kappadokií ble, ano za dva dny vy kapalo asi půl kýble jenom, tak to je asi v pořádku. Jaký byl tlak od vodovodu a kanalizací v řadu bohužel netuším...
Ale kdyby se odstranila ta zpětná klapka, tak by to nevykapávalo a pružilo zpátky do mého potrubí... Ale pozor, někdy bývá zpětná klapka i na vodoměru! Utěch poměrových bytových myslím že docela často.
Ale pokud by se tohle vyřešilo, tak by se ušetřilo dost vody odkapávané anebo by se ušetřilo ta hrozná expanzní nádoba...
Samozřejmě absence zpětné klapky je zase hygienický problém, záleží, jak dlouhé jsou ty trubky
Dává se expanze i na rád studené vody...
Smysl toma v případě, že jsou tam velké tlakové rázy... No ale v případě, že máte expanzi správně na té teplé vodě, tak to postrádá polovinu smyslu, protože Částečně vyrazí vychytá ta červená expanzka, Ale proč je tak obrovská? Nestačila by 5 litrová?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.