Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studna/ drenáž

Od: vaclav111 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den
Na pozemku máme poměrně mělkou spodní vodu. V jednom místě cirka 120 cm pod povrchem. Napadlo mě toho využít a udělat si při teréních úpravach takový jakože ,, vsak ,, který bude stale pod vodou. Vsak bych chtěl udělat z kg 400 do hloubky cirka 4m. Ta trubka by byla na konci perforovaná vrtákem 6mm asi o délce 1.5m. Má smysl dolé to trochu vybrat a udělat tam takovou jamku okolo kam nasypat 0,5m3 štěrku nebo je to zbytečné? Předpokládám že vydatnost by mohly být obstojná, neboť při kopání výkopu o kousek vedle se loužička na úrovni spodní vody udělala během pár okamžiků.
V tomto mísťě je podloží rozpadla jílovatá břidlice.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jakože vsak, reálně studnu z které budete brát vodu?
V tom případě je to studna na kterou musíte mít povolení a musí splňovat všechny zákonné náležitosti.
vaclav111
hodnocení

Jó takovou odpověď jsem od někoho čekal ale jde mi spíš o realnou zkušenost zda ten štěrk má smysl nebo jestli to takto někdo realizoval. Jo když je drenáž stále pod vodou tak tím toho člověk moc nenadělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]