Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevřít balkonové dveře

Od: beran12 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, balkonové dveře normálně fungovali, pak jsem je otevřel na ventilačku a po zavření ventilačky nejdou otevřít, horní roh nad klikou se pootevře ale spodní roh pod klikou drží. Má někdo zkušenosti jak to opravit nebo dveře vysadit když nejdou otevřít, pouze na ventilačku.

děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Byla nějaká potíž s otevíráním dveří již dříve? Že třeba při otevírání malinko drhly? Nebo to přišlo jako blesk z čistého nebe?
Pokud to je delší záležitost, budou malinko spadlý.
Na opravu stačí čtyřka imbus. Na spodním pantu je zeshora plastová krytka a pod ním šroub. Ten imbusem trochu zašroubuješ, tím celé dveře zvedneš a půjde to.
beran12
hodnocení

Dříve nebyl při otvírání žádný problem, na ventilačku se právě neotvírali

hodnocení

0x
Zavřete klikou, pak kliku otočte pro otevření a nazvedněte třeba za kliku... někdy to pomůže a dveře otevřete...a pak zjistit důvod problému..
beran12
hodnocení

tohle jsem zkoušel a nepomohlo to, zkousel jsem zatlacit i dolu do boku a pořád nic

hodnocení

0x
Dveře jsou sedlé dole, takže postup jak psal Jenyk.
beran12
hodnocení

Bohužel nejsou, zkoušel jsem je zvedat a i snižovat a nic nepomohlo. Nakonec se mi je povedlo vysadit z obou pantů, ale dveře pořád drží. přijde mi jako by se tam zaseknul výklopný uzávěr.

Je to možné. Pokud se podaří dveře dostat ven, tak stačí vyšroubovat ty kameny z rámu, než seženete nové kování. Někdy praskne ten převod v rozích, klika normálně vestinou funguje.

Tomu nerozumím. Podařilo se ti dveře vysadit z obou(?) pantů? Přitom dveře stále drží...
Jak?
Protože dveře či okno se pootevře, z horního pantu se vyndá šteft, křídlo se trochu vyklopí a pak se celé zvedne ze spodního pantu.
beran12
hodnocení

Ano, podařilo se mi je vysadit z horního pantu i spodního ale pořád drží za ten výklopný uzávěr, problém je že se i tak nikam nedostanu, jelikož i když je vysadím tak jediný co jde, je o něco více vyklopit než na ventilačku, takže na šrouby nevidím, vyhnout je nemohu , jelikož tam brání rám dveří.

Klika normálně funguje, blokování nahoře nad klikou se uvolní, jen to spodní ne.

Pořád mi není jasné, jak to můžeš mít vysazený ze spodního pantu?
Protože, jak jsem již psal, nahoře vyndáš šteft, vyklopíš dveře na ventilačku a pak je celé zvedneš nahoru. Asi o čtyři centimetry. Tím dveře vysadíš ze spodního pantu.
Nebylo by pár fotek?

nikk
hodnocení

0x

A jak jsou stare?

Kazdy rok se ma kovani mazat, jinak se casem neco urve a ... pak to bez nasili nejde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]