Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším právě rekonstrukci koupelničky v panelovém bytě a zajímají mě dvě věci:
1) Z prostorových důvodů potřebuji mít umyvadlo a sprchovou baterii na stěně sousedící se společnou chodbou a výtahem. Protože se jedná o nosnou panelovou zeď, nechci do ní vrtat, nemohu do ní zasekat ani vodu a odpad. Proto k tomu "přilepím" 5cm ytong a v něm povedu vodu, odpad, případně elektriku. Jakým nejlepším způsobem přilepit tuto ytongovou stěnu k panelu? Kvůli zásekům a aby unesla umyvadlo + pověšenou skříňku, nerad bych to nechal slepené jen skládáním tvárnit na sebe.
2) Sprchový kout plánuji mírně zvednout, aby šel vložit odpad (nelze sekat do podlahy), vybetonováním a obložením vaničky. Kvůli rozměrům mi úplně nesedí prodávané hotové vaničky. Z jedné strany bude ytong z bodu 1), druhá stěna bude skleněná zástěna, třetí obložený SDK s revizními dvířky ke stoupačkám a čtvrtá stěna je otázka. V tuto chvíli je to panel a opět kvůli rozměrům, kdy každý centimetr dobrý. Je možné panel přímo natřít hydroizolací a rovnou obložit?
Děkuji za odpovědi, zkušenosti a váš čas
Do 5 cm ytongu chcete říznout drážku na 40 HT? To je dost málo, ne? Ytong plošně k panelu jsem nikdy nelepil, max to pro klid duše bodově přikotvěte, závitovou tyčí, přímým závěsem a p. Na panel můžete rovnou obkládat, použití hydroizolace je na diskuzi. Proč tam dáváte ten SDK, nebude lepší opět ytong? A ve sprše budou dvířka do stoupaček?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.