Nejste přihlášen/a.
dobrý den potřebuju pomoc s výpočtem vrat mají celkovou délku 6m c profil 8x8cm na něm navařený profil 6x4cm, vjezd bude 4,40m zbytek 1,60 m výška 1,50m, jaká bude celková délka betonovýho základu já si myslím cca 1,80 -1,9m ( šířka základu 50 cm hloubka 100cm je mi jasný) 2,jakou vzdálenost budou nosníky od sebe můj odhad 1,20- 1,30m jestli to bude stačit , budu rád když ni někdo poradí přesný výpočet této brány děkuji
3, Betonování základu
Betonový základ pro instalaci nosných vozíků musí být proveden do nezámrzné hloubky, min. 800 mm. Šířka betonového základu činí 500 mm a délka 2000 mm. Zatímco hloubka a šířka jsou pevné hodnoty, délka základu je proměnlivá podle délky brány, resp. šířky průjezdu. Vzorcem pro výpočet délky betonového základu je:
d = 1/3p + 400 mm (kde "d"je délka betonového základu a "p"je šířka průjezdu)
Pro naši bránu při průjezdu 4,4 metru je délka betonového základu podle vzorce d = (1/3 x 4400) + 400 = 1867 mm, po zaokrouhlení 2000 mm..(min.1900mm).
Vzdálenost vozíků B = 1300mm, zde.
Je to jen potvrzení vašich údajů...
Více tady
mě se jedná hlavně o základní desku a přesnou vzdálenost vozíku od sebe jestli to na vliv třeba se seknou o pár centimetrů aby brána jela a nedřel se s tím rád bych proto ten přesný výsledek. děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.