Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kordovan - něco podobného?

Od: durancea* odpovědí: 5 změna:

Pamatuji z dětství Kordovan - pastu v tubě, při použití s vodou a kartáčkem pěnila, myli jsme jím aktovky, penály, sněhule a holínky .. Nedávno jsem si na něj vzpomněla kvůli ušpiněné tašce (nějaká umělina), v drogerii mi paní řekla, že se Kordovan už nevyrábí, vnutila mi jakýsi drahý prostředek na čištění koberců a potahovin. Ani na internetu nelze Kordovan najít. Neznáte něco podobného (na aktovky, penály ap.)? Kordovan byl super..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já si myslím, že koženka by se dala čistit zředěným saponátem a nebo i tekutým mýdlem. Našla jsem i podobnou radu na netu:

U koženkových materiálů je čištění jednodušší, tam lze čistit povrch pouze vlhkou utěrkou se slabým roztokem saponátu, vyleštit suchou utěrkou.
Zkusila bych to nejprve na zadní straně. U pravé kůže by to bylo složitější. *uf*

ladislavtikal*
hodnocení

2x

presne tak tekuty prasek umyje hodne a neposkrabe a nebo dilensky tekuty mydlo na ruce hodne dobra vec

standam*
10.05.10 20:59
hodnocení

0x

cif

hodnocení

0x

Kordovan 1*

durancea*
hodnocení

Děkuju zatím za rady.. teda stejně : kordovan byl kordovan, žádné složité čištění, jako děti jsme to zvládly dobře (byť nám tím naši vždycky zkazili začátek prázdnin, ale pak už hurá, léto! ... a jak už to bývá, nechceme opakovat nepříjemné věci z dětství a nakonec stejně v dospělosti zjišťujeme, že ti rodiče asi pravdu měli a smysl to pravidelné čištění věcí hned koncem šk.roku taky mělo :) ...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]