Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení pračky na baterii?

Od: martinl odpovědí: 6 změna:
Dobrý den mám doma staré potrubí v pozinku na vodu, jistě vím nejlepší by bylo to vyhodit a předělat na ppr ale jsem v podnájmu. Mám pozink který vede k baterii jsou tam kolínka taky normálně pozink a v tom je nějaká redukce na menší vnitřní závit na pancéřové hadice k baterii. Je nějaká možnost abych do té redukce dostal nějaké asi T abych mohl na studenou vodu připojit hadici od myčky a zároveň i hadici k baterii? Zkoušel jsem odrezovač (z železářství žádné Coca Cola nebo Kofola a čekal jsem 24h) v několika nátěrech i plynovou kartuši a zahřát tu redukci ale stejně to nejde ani s velkým hasákem a nehne se to o milimetr. Takže mě zajímá jestli by nějak snadno šlo buď (hlavně jak) vyšroubovat koleno i s redukcí nebo nejlépe jestli jde do té redukce našroubovat nějakou další redukci / přechodku (aby tam zůstala ta stará) a já tam mohl namontovat kombinovaný rohový ventil? Přikládám foto .
Připojení pračky na baterii?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mf
hodnocení

0x

Zavolej si instalatera, nehnes se zavitem, nevis co je to za rozmer, to je tezky... koleno nevysroubujes kdyz tam neni sroubeni

jestli je to pulka tedy 1/2”M tak si kup mufnu 1/2”F na 1/2”F a do toho zamontuj kombinovany rohacek ale ten ma vystup 3/8”M tak potrebujes i novou hadici k baterii anebo zase redukci, a na pracku je 3/4”M a cim to budes tesnit, ty mas tesnici nit? Zavolej instalatera a mas to bez starosti, co teprv az to to potece

martinl
Mám akorát teflonovou pásku doma, pokud bych chtěl vyhodit obě kolena (studená i teplá) a vyměnit obě redukce s koleny (vodní kámen ta druhá redukce mi šla blbě vyfotit a šlo to blbě vidět i s bleskem) a tedy dvě redukce s těsněním a dát do toho kombinovaný rohový ventil (protože připojení studené na baterii a studenou na myčku) . Kolik by to asi zhruba vyšlo? Jsem Moravskoslezský kraj a mám jen ten kombi rohový ventil. Myslím jako práce, dvě kolena, dvě redukce a případně i těsnění bez ventilů.
martinl
OPRAVA omlouvám se tedy dvě kolena s tím těsněním ať to neteče a jedna redukce ne dvě, do toho kolena se studenou by šel komu rohový ventil.
hj

Pokud ty ocelové trubky jsou přicpaný, tak by to stálo za to přehodit za PPR - to stoji par korun A majitel ti to rád proplatí (pokud by to skutečně bylo ucpaný, jinak těžko).

V jednom paneláku mi to dělá teplá voda, skoro neteče, no za 5 let jsem neměl čas to udělat :) když už se to mění tak všechno, celá trubka od stoupačky až nakonec.

Ale ten Roháček musíš mít dobře přístupný a ne někde schovaný za linkou.

martinl
A kdybych se dokázal s majitelkou domluvit (což nevím jestli nebude chtít i předělávat někdy kuchyň víz starý obklad a to dřevo je konstrukce od staré linky) na kolik by to vyšlo? Právě že oni jen natáhli ppr přes strop trubku ať je tam připojení k pračce (málo místa úzká koupelna) a odpad od pračky je přes podlahu hadice do vany a vždy vyndat a schovat . Kolik by cca od hodin stálo natažení zhruba ani ne 2m (šachta je hned za touto přípojkou je tam otvor přes ten obklad) ppr na studenou a teplou? S tím že by tam byl normálně pak už jen závit a v jednom ten kombi rohový ventil a v druhém nějaká redukce a na hadici do baterii? K baterii do sprchy a umyvadlu je normálně ppr. Taky nechápu proč to hned nemohli udělat. Je tady přípojka na pračku (dodělaná ppr) , koupelna baterie na ní sprcha (prodloužené ramínko s přípojkou) a jen v kuchyni baterie nic velkého, opravdu sám nechápu. Je to radost v tom to bydlet když vám vede voda přes tu hnusnou rez. Jde mi hlavně o cenu s prací plus mínus.

hodnocení

0x

Pri praci s horakom si musite uvedomit, ako funguje fyzika. Ohriat musite suciastku s vnutornym zavitom a aj to len tak, aby teplo prilis nepostupilo do casti s vonkajsim zavitom. Cielom je vyuzit tepelnu roztaznost vo vas prospech. Ak ohrievate tu redukovanu vsuvku 1 / 2 - 3 / 8, tak situaciu len zhorsujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]