Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že bys měla obejít sousedy a zeptat se jich jak moc slyší při práci tvého souseda.
Podle toho v jaké vzdálenosti bude souseda ještě slyšet, tak podle toho můžeš odhadnout jaká vzdálenost by byla potřebná pro utlumení hluku.
Víděl jsem na německé televizi stavitele zahrad a tam jednou odhlučnili a odstínili silnici za plotem tak, že k hranici pozemku kousek od plotu postavili karisítě a nechali je prorůst nějakou popínavou rostlinou. Na začátku to nevypadalo hezky, ale porostlé už to hluk ze silnice utlumilo.
Ale cirkulárku a hluk řezání dřeva neutlumí asi nic. To je o víkendu na vesnici slyšet na stovky metrů.
Nejlepší by bylo domluvit se se sousedem a být vůči sobě ohleduplní.
Možná by bylo řešením nějaká stěna, která by tlumila hluk, ale ta stěna by musela být u souseda a co nejblíže místu, kde ten hluk vzniká.
Popsáno dost složitě, takže obecně: Protihluková zástěna (= stěna toho stání) nesmí mít žádné otvory, musí to být plná stěna ze dřeva, cihel, betonu... měla by být co nejblíž zdroji hluku, samozřejmě čím vyšší a šisrší je, tím lépe. Každopádně ten zdroj musí stínit (když soused bude brousit metr vedle zástěny je to na nic). Žádná vata není potřeba, stačí prkna, ale bez děr (ani ve spárách). 30%? Záleží, co si pod tím představujete. Pokud zdroj hluku je např. 90dB, znamená snížení hluku o 30% hluk asi 85dB. Je to totiž logaritmická závislost. To by se vám podařit mohlo, ale dle mého názoru to nestojí za úsilí. Samozřejmě to lze spočítat přesněji, ale vyžaduje to přesnější zadání.
A ja myslel ze
95 dB = 200%
92 dB = 100%
neboli 3 dB je dvojnasobek
já tam teda mám dvoumetrovou zídku no asi spis 180 a za nima soused garáž a furt jak leze do tý garáže a tříska těma zasr... vratama, to je schopnej udělat třeba pětkrát do hodiny
tak mě to nezkutečně sere, takže chápu tu tazatelku, Ale neuděláš to si akorát s tím nic. to si jako neřekneš když soused zas odjede, protože jeho manželka s dcerou a vnučkou, tak ty jsou schopný být zavřený v baráku a vůbec ji nevidíš týden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.