Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlučnění sousedovi zahrady

Od: juelen odpovědí: 5 změna:
Dobrý den myslíte že stání pro automobil může odhlučnit rušnou sousedovu zahradu my máme dobrý vztah ale on je kutil neustále dělá dřevo něco brousí přehazuje z kupy na kupu šramotí a mě to ruší ale nechci ho samozřejmě omezovat tak uvažuji že před garáž ještě nalepím stání s jednou za dělanou stranou směrem k tomuto sousedovi což zas nevadí jemu a budeme tak moc spolu vycházet v dobrém o což mi také v první řadě jde tato jedna zadělaná strana budou hranoly pobité z obou stran a uvažuji že bych tuto dutinu vyplnil nějakou vatou soused je za plotem ještě o jeden metr vůči nám utopený myslíte že alespoň nějaký efekt to bude mít od konce jeho zahrady je naše garáž poté bude stání a to se už zas bude překrývat s jeho budovou takže myslíte že tu jeho rušnou zahradu by to mohlo alespoň třeba o 30% odhlučnit? Na hranici plotu je betonovy plot ,nevzrostle thuje a vysadba nevzrostle zeleně na pásu cca 9 m. Pak bje garaz cca 9 m od hranice a před ní by bylo ještě zmiňované stání

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že bys měla obejít sousedy a zeptat se jich jak moc slyší při práci tvého souseda.

Podle toho v jaké vzdálenosti bude souseda ještě slyšet, tak podle toho můžeš odhadnout jaká vzdálenost by byla potřebná pro utlumení hluku.

Víděl jsem na německé televizi stavitele zahrad a tam jednou odhlučnili a odstínili silnici za plotem tak, že k hranici pozemku kousek od plotu postavili karisítě a nechali je prorůst nějakou popínavou rostlinou. Na začátku to nevypadalo hezky, ale porostlé už to hluk ze silnice utlumilo.

Ale cirkulárku a hluk řezání dřeva neutlumí asi nic. To je o víkendu na vesnici slyšet na stovky metrů.

Nejlepší by bylo domluvit se se sousedem a být vůči sobě ohleduplní.

Možná by bylo řešením nějaká stěna, která by tlumila hluk, ale ta stěna by musela být u souseda a co nejblíže místu, kde ten hluk vzniká.

hj
hodnocení

0x

To ani 8 metrova stena neodhlucni, nejakou cirkularku nebo flexu, to je slyset na desitky metru :)

Kup si spunty do usi nebo sluchatka s potlacenim okolnoho hluku a poslouchej podcasty, tam jista sance odhlucneni je.

Koupil jsem minuly tyden O2 pods+, staly 499,- po sleve 1000,-

makk
hodnocení

0x

Popsáno dost složitě, takže obecně: Protihluková zástěna (= stěna toho stání) nesmí mít žádné otvory, musí to být plná stěna ze dřeva, cihel, betonu... měla by být co nejblíž zdroji hluku, samozřejmě čím vyšší a šisrší je, tím lépe. Každopádně ten zdroj musí stínit (když soused bude brousit metr vedle zástěny je to na nic). Žádná vata není potřeba, stačí prkna, ale bez děr (ani ve spárách). 30%? Záleží, co si pod tím představujete. Pokud zdroj hluku je např. 90dB, znamená snížení hluku o 30% hluk asi 85dB. Je to totiž logaritmická závislost. To by se vám podařit mohlo, ale dle mého názoru to nestojí za úsilí. Samozřejmě to lze spočítat přesněji, ale vyžaduje to přesnější zadání.

hj

A ja myslel ze

95 dB = 200%

92 dB = 100%

neboli 3 dB je dvojnasobek :)

já tam teda mám dvoumetrovou zídku no asi spis 180 a za nima soused garáž a furt jak leze do tý garáže a tříska těma zasr... vratama, to je schopnej udělat třeba pětkrát do hodiny

tak mě to nezkutečně sere, takže chápu tu tazatelku, Ale neuděláš to si akorát s tím nic. to si jako neřekneš když soused zas odjede, protože jeho manželka s dcerou a vnučkou, tak ty jsou schopný být zavřený v baráku a vůbec ji nevidíš týden

id
hodnocení

0x
Zkuste příště napsat dotaz srozumitelně, česky. A ne jednu větu na 16 řádků. Chceteli kvalitní odpovědi, musíte položit kvalitní dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]