Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju navařit plochou přírubu (plech za tepla 8mm vypálený dvojkruh s dírama pro šrouby) na nádobu o vnějším průměru 700mm a tl. 6mm. Příruba i nádoba jsou z černýho. V jaké poloze by příruba vúči stěně nádoby měla být? Mám ji úplně nasadit, aby hrany lícovaly, nebo třeba jen do půlky tj. 4mm nasazena a 4mm odsazení? A potom kouťák jenom jeden? nebo i tom v rohu, který vnizk z vnitřní strany tím přesazením? Samozřejmě nabodovat, ale pak svářet na čtvrtiny proti sobě? Nebo to objet dokola? Půl z jedné a půl z druhé strany? Kolik vrstev? Dál TIG nebo elektroda? (CO2 nemám). Případně nějaký další rady? Dík.
btw. Snad jsem v dobrý rubrice, nic jako "stroje a strojírenství" nebo" technika" jsem nevypátral.
Pracovní tlak 3-4 bar, pára. Předehřát?
![]() |
prirubaB.oprava.pdf | 257.29 kB |
nevím jak to máte udělat vy, ale my jsme se jako topenáři učily a leta svařovaly tak, že se přiruba odsadila od trubky na mezeru síly svařovacího drátu a první se vařila kořenová vrstva a po té se vařila krycí vrstva na trubce se vybrousil úkos pro vytvoření prostoru pro kořen. vařily jsme švajcem. Osobně si myslím že když přírubu vložíte vůči stěně do poloviny a obvaříte z jedné i druhé strany tak nemůžete udělat chybu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.