Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace garáže

Od: qwertys odpovědí: 15 změna:
Chtěl bych se zeptat na postupy jak renovovat starou komunistickou volně stojící garáž.
1, jak správně nalepit lepenku na střechu a čím nejlépe opravit popraskaný beton. Penetraci a lepenku už mám
2, mohu místo omítky použít flexibilní lepidlo? Tuto otázku jsem již řešil v minulosti s kamarády a odpovědi se různí. Lepidlo chci použít kvůli cihlam které jsou na velké části garáže rozdrcené.
Nejde mi o perfektní vzhled ale spíš o relativně levnou opravu. Garáž byla minimálně 20let opuštěná. Případně děkuji za různé tipy na co si dát pozor a co si pohlídat. Do garáže teče střechou posledních cca 15let a to fakt hodně takže je mokrá.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

1) lepenku natavíš hořákem a bombou...chce to trochu cviku abys nepropálil lepenku samotnou, ale pouze roztavil asfalt pod ní, ale v té vodorovné ploše to není žádná raketová věda...

1a) Definuj popraskaný beton...je to beton na podlaze nebo na stropě ta skořepina?

2) NE! žádné lepidlo. Omítky udělat pořádně jádrovkou se štukem nebo jednovrstvou cementovou

qwertys
hodnocení

No bod 1 byl okolo střechy takže beton jsem myslel ten co je pod lepenkou ty trhliny
qwertys
hodnocení

Jinak bod 2 je okolo omítky co je venku
re4zon
2) Jestli se ti nechce hazet omitku, tak to klidne do lepidla natahni, pokud to je jakz takz rovne a nemusis tam davat nekolik cm. Ze "spravne" ma byt na zdi omitka je sice pravda, nicmene znam desitky sten natazenych do lepidla a nikde s tim neni zadny problem. Nekdy je to proste jednodussi a/nebo levnejsi. Stejne tak mi dosud nikdo nedokazal odpovedet, co je na tom spatne, krome kecu typu "se to tak nedela", coz je to same, jako "protoze proto".
qwertys
hodnocení

Uvnitř budov jsem viděl hodně stěn od lepidla a viděl jsem i zídky okolo teras ale už nemám možnost se na to jít podívat jak to vypadá po letech od natažení. Omítka co je na garáží je úplně opadaná a myslím si že lepidlo stěny více zpevní ale jak to je okolo vlhkosti stěn když dám lepidlo místo omítky to už nevím.
krtek6

re4zon: co je na tom špatně?...ti to řeknu hned... představ si, že rozbiješ hrnek...složíš střepy a znovu ho složíš...pak ho omotáš izolepou...přesně takhle funguje lepidlo s perlinkou na starý nesoudržný omítky..z venku ti to drží a možná to i vypadá...ale jinak je to furt na hovno..

qwertys
hodnocení

Já už nemám omítku venku ta je z 90% pryč. Je tam už jen cihla
re4zon
@krtek6 a ted mi jeste rekni, k cemu tam ta omitka je krome toho, aby drzela a vypadala. To by me fakt zajimalo.
krtek6

@re4zon: zkus někdy použít hlavu a třeba na to přijdeš...když si budeš chtít někdy něco připevnit nebo přibít na tu stěnu tak místo, abys použil obyčejnou hmoždinku s obyčejným vrutem minimální délky a průměru (protože nomárlně máš malou vrstvu pevné nové omítky...tak budeš muset vrtat jak idiot přes hromadu nadrolenýho písku přes hromadu vrstev než se k té cihle (pevnému bodu) vůbec dostaneš...pak se ti to tam začne giglat a jediný co tam bude krapet pevnýho bude perlinka s lepidlem, která ti to nepodrží...a až tě to nasere, tak to stejně vysekáš a potom tam vítězoslavně pleskneš další záplatu jak na kalhoty*smich*

@wertys: kup si prostě jednovrstvou omítku např. MK1 od ProfiBau nebo nějakou salitku a tu tam napleskej a srovnej latí

qwertys
hodnocení

Takže normálně omítku hodit na cihlu a víc neřešit? Nemusím pod omítku dávat perlinku?
re4zon
@krtek6 Jasne. Vubec jsem do podobnych zdi nedaval stovky hmozdinek. A svete div se, nikde se nic "negiglalo". Mozna bych mel hur vrtat nebo pouzivat horsi hmozdinky. Tak zatim mame jedno nesmyslne prirovnani a jeden argument, ktery v praxi nefunguje. Co dal?

A hlavně spoustu podborníků co umí vše,ale jen hubou..

re4zon
Az budes priste drzkovat, ze jsem opravou tebou napsane kraviny nicim neprispel, tak si na tohle vzpomen, odborniku.
krtek6

@qwertys: na plnou nebo keramickou cihlu se háže omítka, perlinka s lepidlem je na porobetonové tvárnice nebo na tepeln izolanty a stěrkuje se.. případně se tím přetahuje spoj kdy napojuješ např. ytongovou stěnu na cihelnou, aby ti to v tom místě nepraskalo

qwertys
07.06.23 23:09
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]