Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Milane,
pro zodpovědné posouzení Vašeho dotazu by bylo rozumné ještě doplnit jak velká je chodba (kvůli dilataci - proto nejspíš máte praskliny), co znamená"značně výše", zda teraso je lité, nebo se jedná o dlaždice.
Osobně bych doporučil starou podlahu raději odstranit - zejména pokud nevíte, co je vlastně pod ní, nasypat vrstvu štěrku, nebo strusky, vybetonovat s výztuží, zaizolovat proti vlhkosti (Penetral, dehtovaná lepenka), betonový potěr a následně položit podlahu. Při větších plochách je nutno nezapomenout na dilatační spáry.
Hodně zdaru.
Dobrý den.Moc děkuji za Vaši odpověď.Chodba je asi 5x2,5 m a je z litého terasa se 2 prasklinami a podle všeho pod ní je už jen zemina,takže Vámi navrhovaný postup by ji jen a jen prospěl(na rozdíl ode mne...vše je u laiků jako já řízeno nejužším místem průtoku-místními řemeslníky,většinou se zdravým selským rozumem).Zkoušel jsem to rozbíjet krumpáčem,ale je to asi spíš na sbíječku.Navíc se v zárubních do všech místností objevila dřevomorka .Co dodat!?
Vaše odpověď mne i psychicky podpořila.Děkuji.
Mimo jiné...teď z jiného soudku: mimo chalupu vlastním byt zhruba ze 40.let v Praze.Teď se chystám na jeho 2.rekonstrukci.Poprvé jsem byl mladíček a udělal jen základní věci.Teď nutně řeším otázku izolací-jak proti"hluku"od sousedů. tak ve smyslu horizontálním.V pokojích jsou parkety,pod nimi zásyp, trámy..a z pohledu pode mnou rákos a omítka.Izolace kročejová i jiná vůbec žádná! Co s tím?Navíc pod jením pkojem je chodba.
Děkuji všem,kdo mi napíšete.Jsem ze zcela jiného oboru a tak vím,jak mým"klientům"asi je.
Zdravím Milane,
odpovědi na Vaše otázky jsou na hodně dlouho a bylo by třeba rozebrat příliš mnoho detailů. Osobně doporučuji projít antikvariáty a baumarkty, co máte v okolí a podívat se, jakou literaturu nabízejí. V baumarktech bývají k dispozici rovněž letáky s návody i pro naprosté laiky. Mám k Vám cca 300 km, tudíž osobní návštěva je mimo realitu; abych Vám mohl"ušít návod na míru"musel bych situaci posoudit na místě. Takže jediné, co Vám v této situaci mohu poradit je přečíst si nějakou odbornou literaturu pro kutily - je toho dnes opravdu na trhu dostatek a to, co řeší kniha na 100 a více stránkách se nám tady skutečně do jednoho odstavce nevejde.
Ale abyste neměl pocit, že jsem Vás odbyl a jenom dělám chytrého - pokud jde o izolaci stěn, je možné ji řešit například izolací z kamenné vlny (desky) nebo polystyrenu s představenou stěnou ze sádrokartonu, tam ale záleží na vlhkosti stěn - izolace musí být obvykle odvětraná, stejně tak je možné vytvořit ze speciálních sádrokartonových desek podlahu s podsypem liaporem, na desky potom třeba mirelon a plovoucí podlahu nebo bez mirelonu dlažbu a tak podobně. To je právě to, co je třeba řešit na místě, podle konkrétní situace. Hodně zdaru
To záleží, kolik máte místa a jak dobře se Vám podaří štěrk udusat. Nejmenší tloušťka štěrkové vrstvy cca 5 cm, raději 10 cm. Na to tak 3-5 cm betonového potěru s výztuhou. Tyto hodnoty považujte prosím za minimální. Čím rovnější podlahu uděláte, tím méně Vás bude stát dodatečné vyrovnávání samonivelační stěrkou.
Hodně zdaru.
Moc dík.Já jsem opravdu v tomhle laik a jsem vděčný za každou dobrou radu.Rozbití a izolace mne napadly v první fázi taky-jen najít ty ruce!Vůbec-dá se ještě někde sehnat škvára?Udělá štěrk stejnou službu?Jsem"hovotový"z dřevomorky,kterou to všechno začalo.
Mimo jiné...teď z jiného soudku: mimo chalupu vlastním byt zhruba ze 40.let v Praze.Teď se chystám na jeho 2.rekonstrukci.Poprvé jsem byl mladíček a udělal jen základní věci.Teď nutně řeším otázku izolací-jak proti"hluku"od sousedů. tak ve smyslu horizontálním.V pokojích jsou parkety,pod nimi zásyp, trámy..a z pohledu pode mnou rákos a omítka.Izolace kročejová i jiná vůbec žádná! Co s tím?Navíc pod jením pkojem je chodba.
Děkuji všem,kdo mi napíšete.Jsem ze zcela jiného oboru a tak vím,jak mým"klientům"asi je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.