Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych radu, z krbové vložky je udělaný malý okruh, kde je klasický ESBE 3CV, na ten bych chtěl dál automatický regulátor teploty zpátečky.
Co bych potřeboval:
Nechci vypouštět vodu z topení, není jak do nějaké trubky zašroubovat čidlo, to bude jen přiložené na trubce a zaizolované případně.
Regulovat a držet zpátečku tak na 55 - 65C
Aby to nestálo milion
Nevím jak je to s ESBE Controlerem (Např. CRK210, CRA 211 atd...) Nevím který z nich a jak má řešené info o teplotě.
No a nebo varianta 2, nějaká jednotka (Electrobock) dělá regulátor R3V, ale nevím jaké je napětí? 12V? 24V? 230V, myslím to, co z něho leze na ventily?
Popřípadě dát teda R3V + napájecí zdroj a z toho napojit klasický servopohon od ESBE ale na jaké napětí? Funguje opravdu tak, že krokově nastavuje ten servopohon?
Protože ten mi neřekne teplotu, a je to takové +- ale já potřebuju držet na nastavené hodnotě, jinak netopí radiátory protože to jede do podlahy. nebo naopak je to moc vřelé a teče bezpečák a k tomu opravdu se mi nechce vypustit kus a zavzdušnit celé topení
Kdybych chtěl ventil termostatický, tak už ho dávno namontovaný máme, ale tady jsou ventily dohromady 3, třícestné, jeden řídí teplotu zpátečky, další dělí podlaha / radiátory a třetí jesli do nádrže nebo obtok kolem nádrže a já potřebuju akorát ten jeden, co řídí teplotu zpátečky ovládat elektronicky nějakým (jakým?) regulátorem.
Já klidně bych tam dal ten R3V, ale nevím jaké je ovládací napětí těch výstupů na ventil
Pro ovládání a regulaci soustav topení, chlazení a podobných aplikací používáme ventily, dle principu funkce dvoucestné, třícestné a čtyřcestné. Ventily mohou být pouze s funkcí ZAP/VYP nebo přepínací, nebo mohou být regulační, směšovací a rozdělovací. Pro jejich ovládání používáme pohony, které dle potřeby ovládání (pouze ZAP/VYP nebo spojitě ovládající) rozdělujeme na dvoubodové, tříbodové, analogově řízené a další varianty se speciálním řízením (např. MP-bus).
Třícestný ventil přepínací
Používá se např. pro přepínání zdropjů tepla (mezi kotlem, tepelným čerpadlem nebo solárním systémem), nebo pro přepínání topných okruhů (vytápění a ohřev TV) apod.
Směšovací ventil třícestný
Směšovací ventily používáme ke směšování 2 kapalin o různé teplotě v takovém poměru, aby byla na výstupu z ventilu konkrétní požadovaná teplota. Rozdělují se na třícestné a čtyřcestné.
Třícestné ventily směšují ze dvou přívodů do jednoho výstupu, směšováním tedy snižují nebo zvyšují průtok v jednotlivých přívodech. Typické použití těchto ventilů je pro směšování otopné vody do otopných okruhů (podlahové, stěnové vytápění, otopná tělesa), nebo směšování zpátečky kotlů na tuhá paliva pro zamezení nízkoteplotní koroze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.