Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strop z polystyrenu

Od: luke10 odpovědí: 20 změna:
Zdravím má někdo zkušenost že místo sdk podledu. By se dal polystyren na něj prelinka a pak zastupovat. Důvod sdk nám nejde z konstrukčních důvodu tak mi známý doporučil tohe

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neexistuje nejde, ale kdo to udělá a jak kvalitně.Jen nechápu, proč konstrukčn nejde sádroš, ale půjde polyš. Jak silný polyš chcete dát?

mi známý doporučil***dejte foto, popis, místní odborní poradc i Vám třeba poradí lepší řešení.

hodnocení

2x

Zastupovat -myslíte naštukovat?Pak ano lze to ale, co je nad stropem? Aby to nedělalo neplechu třeba rosný bod v konstrukci stropu, ta je jaká?

Standartně se toto nedělá-maximálně se ze strany nezateplených sklepů strop sklepa zatepluje polystyrenem (vatou- na rastr a pak kazety nebo sdk)

olinl
hodnocení

2x
Osobně bych ten polystyren nedával, radši rastr a nehořlavý sádrokarton. Důležité je jak zmiňují ostatní, co je nad stropem(kvůli rosnému bodu a případnému selhání konstrukce)

krtek6
hodnocení

2x

nebyl ten váš známý náhodou @jabraka? ten byl takovej umělec, že na strop dával polystyrenový kazety a na zdi tapety jak za dob největšího komunismu a prezentoval to tu stále jako největší modernu... *smich* bůh ví kde ten chlap je...dlouho jsem o něm neslyšel

krtku, je v pořádku, jen sem již nechodí.

Nehodící se škrtne:

Je to dobře

Není to dobře.

:)

hodnocení

1x

Pokiaľ mate trámový strop,tak ten polystyren môžete kľudne,dať. Lepiť normálne na buchty a priskrutkovať dlhými skrutka mi do dreva a použiť zatepľovaciu podložku. Podložky sa doťahujú na pevno,až buchty zaschnú,čiže na druhý deň. Potom normálne perlinku,lepidlo a štuk. Štuk ťahať na dva-krat za sebou a vyhladiť,inak to rýchlo snechne. Mám doma takto spravené všetky stropy v dome,žiadny nepraská a už viac ako 8 rokov. Okolo stien medzery vyplniť nízkoexpaznou penou,ako aj medzery na strope.

doplněno 06.06.23 11:52:

Koleso bolo vynajdené v dávnej minulosti a stále sa používa. To,že niekto vymyslí niečo nové, neznamená,že staré je automatický zlé. Zateplenie na buchty stropu, je najideálnejšie riešenie na vyrovnanie nerovnosti a nízke zaťaženie stropu lepidlom.

Popis na zateplení fasády, ale v minulém století. Na buchty určitě nikoliv.

V jednom pokoji mám trámový strop. Když jsem ho zateploval tak spodní palach jsem celý zhodil, na trámy přikotvil konstrukci SDK, celý prostor vycpal vatou a podle toho jak byl strop křivý byla největší tloušťka 0,5m, pod to parotěska a sádroš.
Tím že na stávající strop nalepíte izolant nak si snižíte obytný prostor nebo nebude dostatečná tlousťka a ve finale okopírujete nerovnost původního stropu.

Preto som to lepil na buchty,aby som to mohol dorovnávať,strop je spravený tak,že je vo vodováhe.

A jak jste řešil parozábranu aby v izolantu nekondenzovala voda?

makk
hodnocení

0x

To bych neviděl. Ten polystyren taky musí na něčem držet, takže rastr by to taky muselo mít a pak už nevidím důvod, proč by tam nemohl být SDK. Na strop (přesněji podhled) je polystyren moc měkký a podle mě by se to jednak dost blbě dělalo a jednak by to pak asi praskalo.

Jo strop na rozdíl od stěny se hůře stěrkuje a dává perlinka.Rastra není třeba proč když lze nalůepit robvnou na stávající strop!

makk

On píše "místo SDK podhledu, polystyrénový strop", tedy to chápu, že ten polystyren bude buď nějak daleko od stropu, nebo tam vůbec strop nebude. Takže bude volně v luftu samozřejmě asi na nějakém rastru.

pane Makku,

Takže bude volně v luftu samozřejmě asi na nějakém rastru.
polyš, či sádroš? Obojí musí na něčem držet.

Mně zase pane Makku přišlo, že nemá možnost rastr +sdk tedy těch cca6-8cm a proto chce dávat rovnou na strop polyš. Ale zatím to neupřesnil takže možná jen zkouší naše reakce a sleduje naše dohady a chechtá se jak jsme mu na to skočili!

Pane Diesel, asi máte pravdu, nebo zapomněl, že zde položil dotaz a odpovídá jinde..

riva
hodnocení

0x

Máte polystyrénové stropní kazety. Ty se nalepí a to je vše. domazahrada.sk/...

paveldvorak
hodnocení

0x

ideální materiál je ytong multipor, je lehký, dobře se s nám dělá, na rozdíl od polystyrenu je prodyšný a malta na něm drží, navíc je to tepelná izolace téměř stejně účinná jako polystaren, malou nevýhodou je vyšší cena než za polystyren... ...neprodyšný polystyren je pro socky

Jenže mezi interiérem a tepelnou izolaci má být vzduchotěsná bariéra (parozabrana), proto je irelevantní jak je izolant prodyšný.
Pokud není řešení prostup vodních par a v izolantu kondenzuje voda tak výsledný efekt zateplení klesne na 1/3.
Tudíž sociálkám co pracují s materialy co nemají imaginární plíce a řeší vzduchotěstnost stačí třetina tloušťky izolantu.

Pane Pavle Dvořáku, přesně tak mluví zástupci Ytongu a ti, co jim uvěřili. Nevím proč urážíte většinu národa, že si daj na fasádu nejlepší polyš.

Vás taky nikdo neuráží, neosočuje "socko", prosím, zanechte toho. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]