Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonování podlahy - kdy odstranit podpěry

Od: staa* odpovědí: 11 změna:

Přeji hezký večer.

Prosím o radu.Betonovali jsne podlahu v podkroví,šířka 6metrů délka 7metrů, IČKA 16 mezi hrdisky ,zespoda podepřené,beton někde 10cm někde 6 cm .Kdy mohu vyndat dole ty podpěry?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Beton zraje asi 28 dni. Za tri dny by mel mit 70% pevnosti. Nezapomenout kropit at beton predcasne nevyschne. Za tri dny bych podpery odstranil, pripadne nechal jen par pojistnych.

technikjirik*

dovolím si vám odporovat v takovém malém detailu: beton má po 72 hodinách cca 50% konečné pevnosti. Stropy by měli zůstat v podepření alespoň 120 hodin (5 dnů)podepření stojek 4 na metr čtverečný po 5-ti dnech. jinak souhlasím s tím kropením.. to je opravdu důležité ošetřovat takto beton alespon 7 dnů. Snad se na mne nebudete zlobit

Zlobit se urcite nebudu, nebot mate pravdu. Udaje jsem cetl nekde na foru a asi nebyly uplne presne. Mam doma stahnutou Příručku technologa, Beton - suroviny - výroba - vlastnosti tak sem nakoukl.

Betonování podlahy - kdy odstranit podpěry

drkan*
hodnocení

0x

Výhoda hurdiskového stropu je, že se nemusí stojkovat, takže ty podpěry tam jsou pro váš dobrý pocit už od začátku ;)

celp*

Záleží jestli jsou to plné profily nebo PE.Při té ploše mělo jít středem 18 íčko.Bude se Vám to pěkně houpat.

technikjirik*

dovolím si odporovat. Hurdiskový strop je pružný

hodnocení

0x

Tento strpo se MUSÍ PODEPŘÍT,

Můžeme slovíčkařit, zdali podepřít hurdy či nikoliv. Samozřejmě že hurdy se nepodpírají, ale podpírá se nosník hurd.

Kdyz se tak nad tim zamyslim tak mi neni jasne proc se podpira hurdovy strop. To se ten zelezny nosnik prohyba?
U miaka stropu je mi to jasne, je potreba podeprit ty betonove nosniky s armovanim tak aby byly prohle nahoru. Po odstraneni vzper se nosniky narovnaji. Ale zelezne Icko?

drkan*
hodnocení

0x

Je otázkou jestli na 6m není 16 íčko málo, raděj bych použil 20. Pokud je nosník dostatečně dimenzován není důvod ho podepírat a pokud je poddimenzovaný, prohne se po odstranění podpěr.

jabraka*
hodnocení

0x

A nezapomeň na hurdisky před betonováním položit separační vrstvu,třeba jen z vápenné malty aspoň 2 cm.

Hurdisky mají jinou roztažnost než beton.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]