Zdravím, mám takový problém, už druhý den slyším ze sádrokartonové zdi podivné, docela potiché, nepravidelné zvuky podobné praskání. Mám strach aby se mi sem nesnažila prokousat nějaká krysa, přecejenom, je to jen izolace a sádroš, přes ten by se dostala. Zkoušel jsem ji vyplašit tím, že jsem na zeď zabouchal, ale nepomohlo to. Elektro touto zdí nevede, tudíž praskání není způsobeno vadou elektra. Může to mít i nějakou jinou příčinu? neměl někdo podobnou zkušenost? Díky za odpovědi
To je situace na půdě ve starším domě nebo v paneláku?
dejvid
Půda ve starším domě
olinl
Možnosti: myš, kuna, červotoč v trámech, za větru hýbající se tyč s anténou nebo nějaké plechy, případně rozdíl teplot způsobuje smršťování a roztahování veškerého materiálu (to vydává spíš praskající zvuk než škrábání), možná pohyb větru v komíně/ventilaci. Někdy jsou to ptáci na střeše..
Může to být nějaký živočich, krysa, myš, plch, kočka, pták a pod. Třeba někdo na půdě otevřel vikýř, nebo spadla část krytiny. Staré trámy mohou reagovat na vlhkost, nebo sucho, vysokou teplotu, vítr.
duch
Anebo duch nějakého mrtvého člověka, lesní hejkal, nebo tajemná energie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.