Nejste přihlášen/a.
Pokud člověk nevaří pravidelně, má docela problém správně trefit např. dochucení sekaného masa. Ochutnávéte ho někdo syrové? A pokud ano, vyplivnete a vypláchnete si třeba ústa, aby se minimalizovalo riziko přenosu nemoci, nebo parazitů?
Ochutnávám, nevyplivuji. Miluji tatarský biftek ze syrového hovězího. Když upravuji vepřová játra, kus jich, syrových, sním. Když jsem byla malá, naši mě je dávali, protože jsem měla málo železa a málo červených krvinek. Léky a potravinové doplňky, v té době ještě nebyly. Jsem toho názoru, že imunita se nikdy nevybuduje, když se nesetká s patogeny. Není potřeba se chovat jako orchidea ve skleníku. Je potřeba tělu dovolit setkávání s nepříjemnostmi, aby si vybudovali obranu. Kapku jako očkování.
A co suši? Není to náhodou syrová ryba?
Já se syrovýho masa skoro štítím, podobně syrový vejce, a to jsem kdysi, jako malý dítě, miloval třeba vajíčko rozklepnutý do talíře polívky . Co jsem zjistil, že existujou i tepelně neupravený (fermentovaný) uzeniny, tak i ty jím až po aspoň krátkým vystavení teplotě nado budem varu, například pečivo se salámem musí na chvíli zpěnit do mikrovlnky Snad jediná výjimka, kde přimhouřím oči, jsou utopenci - špekáčky mají, myslím, ve složení syrové sádlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.