Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochutnáváte syrové maso?

Od: tomkk® odpovědí: 20 změna:

Pokud člověk nevaří pravidelně, má docela problém správně trefit např. dochucení sekaného masa. Ochutnávéte ho někdo syrové? A pokud ano, vyplivnete a vypláchnete si třeba ústa, aby se minimalizovalo riziko přenosu nemoci, nebo parazitů?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ochutnávám, nevyplivuju, nevyplachuju - žiju :). Když mám opravdu pěkné hovězí, klidně si kousek-dva odkrojím, osolím a zblajznu *mnam*

Hovězí ano , ale kuřecí prso? *blee*

O žádném prsu nepíšu - ochutnám mleté, maso v kuse ochutnávat netřeba.

Jedubabička -*palec* taky to mám tak !

Kuřecí pomlít? NE

karel556*
hodnocení

5x
Ochutnávám, nevyplivuji, to bych musel vyplivovat i tatarák.
Ale je rozdíl mezi hovězím a kuřecím :)

Pomlet kuřecí je škoda, pokud se nepeče stehna nebo celé, pak prsíčka, stehenní řízky... nebo na kostky či nudličky ale mleté nikoliv!

@mario - Jistěže je mezi nimi rozdíl - ale tak dotaz nezní. Vy kuře melete?

hodnocení

5x

Samozřejmě... bez toho bych si netroufl pokračovat v přípravě.

Sekanou z hovězího i vepřového. Drůbeží játra do knedlíčků, těch bych se ujedl. Nevyplivuji, nevyplachuji. Normálně to sním. Tatarák miluju.

Jj zrovna dneska jsem si dělal tatarák , Syrové maso z býčka, syrový žloutek, syrový česnek

hodnocení

3x
Ano. Pouhým dotykem jazyka.
A poté si vyplachnu ústa vodou.

hodnocení

3x

jen tak mimo soutěž - syrové maso je pro lidský žaludek stravitelnější než po tepelné úpravě!

id
hodnocení

2x
Ne, to nedám i když jsem masařka. Ze sekané udělám karbenátek, osmažím na pánvi a ochutnám. Pak od oka sekanou dokořením.

hodnocení

2x

V žádném případě! *stop*

Jednou jsem pospíchal se zvěřinovým gulášem, vytáhl horký kousek z pekáčku, ochutnal, bylo to ještě tuhý, tak pekl dál.

Guláš tak za hodinku výbornej, nikomu nic, jen já lítal celou noc splachovat.

To je normální ale nebylo to tím tvrdým kouskem masa!

hodnocení

2x

Ochutnávám, nevyplivuji. Miluji tatarský biftek ze syrového hovězího. Když upravuji vepřová játra, kus jich, syrových, sním. Když jsem byla malá, naši mě je dávali, protože jsem měla málo železa a málo červených krvinek. Léky a potravinové doplňky, v té době ještě nebyly. ;) Jsem toho názoru, že imunita se nikdy nevybuduje, když se nesetká s patogeny. Není potřeba se chovat jako orchidea ve skleníku. Je potřeba tělu dovolit setkávání s nepříjemnostmi, aby si vybudovali obranu. Kapku jako očkování.

A co suši? Není to náhodou syrová ryba?

bery*
hodnocení

0x

Já se syrovýho masa skoro štítím, podobně syrový vejce, a to jsem kdysi, jako malý dítě, miloval třeba vajíčko rozklepnutý do talíře polívky . Co jsem zjistil, že existujou i tepelně neupravený (fermentovaný) uzeniny, tak i ty jím až po aspoň krátkým vystavení teplotě nado budem varu, například pečivo se salámem musí na chvíli zpěnit do mikrovlnky :) Snad jediná výjimka, kde přimhouřím oči, jsou utopenci - špekáčky mají, myslím, ve složení syrové sádlo :(

uz

Spekacky se opekaji na ohni. I kdyby tam byl syRAWy spek, tak na ohnem uz bude projity "varem” :)

uz

Tady od 25 minuty jak tam dlabou a kus vedle syrovy maso :) To bys dal?

Špekáčky po ukončení výroby NEOBSAHUJÍ NIC syrového!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maso na tatarák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]