Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odsmradit , ale neshodit omítku

Od: ln odpovědí: 17 změna:
Ahoj, máme ve starém domě z 50. let problém v ložnici. Dokud v ní bydlela babička, byla ložnice voňavá. Pár let po její smrti jsmr pokoj bechávali tak jak byl, a také voběl. Bohužel přímo po vymalování a rekonstrukci začaly stěby - jen jedna - zatuchle páchnout. Páchne i 5 let od vymalování. Nechceme sekat. Opravdu ne, máme malé miminko a hrozně málo času a navíc využíváme dům jen na víkendy, ne na celoroční žití a na domě je tisíc jiných věcí, které jsou priorita.
Proto mám, chápu, že nepopulární otázku a prosbu - jde nějak stěna umýt a odsmradit, aniž by sr musela osekat a znovu nahodit? Nepotřebujeme, aby to tam náramně vonělo a aby to zcela zmizelo.
Nám bkhatě postačí, když zápach zmizí třeba jen o 50%. ! To pro nás bude úplně stačit.
Je nějaký postup? Napustit to savem? Pak vymalovat nějakou antismradovou barvou? Je to možné?Pustit tam ozonový genetátor?
Klidně udláme cokoli i nákladného v desítkách tisíc, jediné co nezvládneme a je nepřípustné udělat si z ložnice, jediné místnosti kde mohu s miminkem a batoletem být, stavbu a sekat. Manžel je IT, nezatluče ani hřebík, odmítá to udělat, jemu nic nesmrdí. musela bych to zařizovat vše já. A protože ono se to dá přes léto hezky vyvětrat, tak není opravdu zřeba sekat. I tak bych ale ráda žila v místě, kde to dělat nemusím.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud je to jen pozůstatek něčeho z minula, šlo by zkusit generátor ozónu. Pomud je tam ale někde zdroj vlhosti, tak ten se musí vyřešit.

hodnocení

2x

Přiznám se, že nevím, jak se pozná, že právě jen tato jedna stěna smrdí, ostatní nikoliv.

Osobně bych zkusil lehčí postupy, omýt stěnu mýdlovou vodou, obílit znova kvalitním nátěrem na malovaní.

jemu nic nesmrdí***měl jsem podobný problém s nájemnicí, stále si stěžovala na smrad ze stropu, posílal jsem tam jednoho řemeslníky za druhým, nic tam necítili. S pokojem se nic nedělalo, když se nastěhovala nová nájemnice, nic nesmrdělo.

Cítí to ještě někdo jiný?

ln
hodnocení

Cítí...je to taková jakoby kancelářsko zatuchlost a týká se to speciálně jednoho koutu - ten však samosebou prosmradí vše. Možná se tam tehdy něco rozlilo, pkcůrala to kočka...ale dřív to nesmrdělo. Možná byl u stěny nábytek a látky a stěna natáhla jejich odér. Byla tam postel a na ní odkladiště ubrusů, svetrů kabátů a nepotřebných věcí. Když priložím nos? Cítím to jen na téhle stěně, na ostatních ne.
Ad cizí lidé- cítí to, ale nevadí jim to. Mně bohužel strašně. Je to cca jako když běkomu nevoní záchodová vune a jinému jo... nebo někdo miluje vůni nových knih a já ji třeba nesnáším. Někdo miluje vůni antikvariátu a kostelů - to mi třeba bevadí, no a někdo to nesnáší, atd.
Pokkj je v patře a s vlhkostí tam není problém a bikdy nebyl, je to velmi suchá mistnost.
Geberátor ozonu už mám koupený, jen jsem blbec a neumím ho pustit :)) a s mimčem musím být na to sama, ale v záloze už je generátor připraveny. Jsem přesvědčená, že zdroj tam žádný není,že se spíš zafixoval a smíchal smrad něčeho co bylo na jedné zdi, s novou barvou na stěnu když se malovalo a takhle to zatuchá. Dřív ta stěna musela smrdět též, ale asi to smrdělo nějakým octanem na nohy nebo starou voňavkou, a nebylo to tak hrozné jako když to nový nátěr takto zafixoval.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, kupte si do té místnosti pohlcovač pachů (nikoliv vůni), nezavirejte dveře do té místnosti a zajistěte tam stále větrání (nejlépe mírný průvan/tah vzduchu). Zdravím!
doplněno 04.06.23 13:48: ln - pokud to není už jen Vase sugesce, tak nemusíte omítku bourat, ale oškrábejte jen malbu na té jedné stěně nebo jen v koutě (namočit a vzít to škrabkou zvládne snad i ten Váš muž nebo i Vy) a nechte to přes léto vysmradit - a potom uvidíte.
ln
hodnocení

To jsme dělali. Víte co se stalo? Ten pach se otevřenýmj dveřmi dostsl i do ostatních místností ... :(( raději to uzavírám, a když přijedeme, tak místnost prudce vyvětrám.
Ale lrostě první vejití po 24h kdy se tam nevětrá je poděs.
ln
hodnocení

A ano, díky. Škrabklu tu stěnu určitě vezmeme. Škrabkou, vodou... a ještě jsem myslela na nějaký spešl přípravek. Není? Savo, bebo něco sanitujícího? (I když stěna vlhká nen
ben®
ln - ano, Savo se k těmto účelům používá. Možná zkusit i ocet. Hlavně, aby nevznikla kombinace vůně a zápachu, což je až vražedné . Tak hodně štěstí (a žádný zápach).
P.S. A ocichejte i podlahu, jestli není problém tam.

hodnocení

1x
Čím babička malovala stěny?
Asi budete muset akrylát oškrábat a bílit vápnem.
ln
hodnocení

Stěny byly vymalovány béžovo bílýma hvězdičkama (váleček se vzorem) v cca roce 1960 nebo 1970. Od té doby zůstal pokoj udržovaný, suchý, ale tak, jak jej vymalovali. No a náš táta, v roce 2018, to vymaloval tím style., že to nijak ani neotřel, prostě přes to přejel 2 vrstvy primalexu a vyvětral.
Myslím, že kdyby dal trochu aspon nějakému ošetření stěny předtím, nemuselo se to stát, nicméně 1. Fakt to tam vonělo normálně, a nenapadlo nás, že by to tam tuchlo - to se stalo právě až po vymalování, a za druhé - i kdybychom to předtím namočili jarem, tak si myslím, pomohlo by to?
Takže ted stěnu urcitě před novým malováním namočit, to ano - ale čím. Obávám se, že mýdlová voda bude málo...netuším.
Tenkrát to mohly být barvy s klihem. Dům mate asi starý a hydroizolace už nemusí být v dobrém stavu, tedy pokud tam vůbec jsou. Prostě vlhké zdi a akrylát je špatná kombinace.
V té oblasti co to nevoní není komín?
ln
hodnocení

Dímy! Staré barcy to určitě byly. Komín tam v tom rohu je, ale přiléhá ke druhé straně. Nepoužíváme ho. A ta stěna, k níž přiléhá ten komín, ta nesmrdí... smrdí to jakoby uprostřed, dokonce v rohu od toho komína je spíž (komín je na vedlejší stěně asi půl metru od rohu dál) takže tam by měla být zeď ještě o to sušší, protože je tam mini větrací průduch.

guma
hodnocení

0x

Jaká rekonstrukce byla na té smradlavé stěně? Je stěna vlhká? Bez toho těžko určíme původ smradu.

ln
hodnocení

Viz výše čím babička malovala stěny.
A vlhkost a plíseň tam nebyla nikdy, je to první patro a je to tam suché a teplé.

guma
hodnocení

0x

Tak stěnu vystříkat SAVEM a možná podlahu u stěny. Pozor, děcka pryč, silně smrdí a odbarvuje (nevím co máte za podlahu a tam být opatrná).

Případně místnost vysířit sirnými plátky. atexkom.com/...

Zase silně smrdí. Dvě hodiny nechat působit a potom vyvětrat.

id
Dnes se už savo vyrábí s vůní, smrdělo staré savo.

rbshpr
hodnocení

0x
Zkuste to opakovaně natrit penetrací a pak vymalovat. Penetrace by měla uzavřít póry a přestane to smrdět. Před nátěrem zeď můžete nebo nemusíte poškrábat a omýt od malby. Můžete ji také třeba natáhnout moderní cementovou sterkou, scagliolou,nalepit nějakou neprodyšnou tapetu, obložit sádrokarton nebo velkoplošnými obkladovymi panely, jako je třeba Kronospan Rock wall, to je zcela neprodyšné, lepí se to mamutem, ale to by chtělo odstranit malbu. Nejjednodussi by ale byl pořádný nátěr nějakou plně omyvatelnou barvou.

ln
hodnocení

Jeste posílám pudorys, jak to tam je
Jak odsmradit , ale neshodit omítku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]