Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo rozumí studnám, čemu je tahle součástka

Od: dim odpovědí: 5 změna:

eco-smart.cz/...

přijde mi to že tam je nějaká plovací kulička?Když se do čerpadla dostane vzduch, a pak nateče zase voda od pramene,Tak ta voda kuličkou vytlačí vzduch jak se bude dostane K kuličce tak se zase ucpe tahle věc, normálně se tomu říká odvzdušňovací ventilek? protože pojem zavodňovací ventil, to mi přijde zvláštní

A pobavilo mě spojení eco a množství těch finek, které jsou nutné k připojení této věci...

Jinak pozná někdo výrobce těch například čerpadel a nebo měničů, na které si pan prodejce lepí svoje samolepky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nesetkal jsem se s tím, ale podle obrázku montáže je to prostě volná zpětná klapka bez pružiny, proto musí být ve svislé poloze. Pokud je čerpadlo zavodněné a v chodu, klapka je podtlakem uzavřena a jako by tam nebyla. Pokud dojde k dočasnému vyčerpání vody, komora čerpadla by se normálně zaplnila vzduchem a mohl by být problém s rozběhem. Tady ten ventilek umožní odejít zduchu z čerpadla v okamźiku, kdy voda nastoupá.
Já něco podobného (čerpadlo v nízké šachtě, půl roku je v suchu a pak po deštích musí spolehlivě samo vyčerpat vodu) řešil malými dírkami do plastového tělesa čerpadla. Umožňují spolehlivé zaplavení. Za chodu jimi zlomek průtoku proudí zpět do vody v šachtě, ale to ničemu nevadí.

sasa*
hodnocení

0x

Fakt pěkná, ale žádnou nevidím. Neoslepl jsem? Že to po sobě nekontrolujete?

a již vidíte odkaz tazatele?

sasa*

Teď již ano, mrknu na to, byl jsem asi rozespalý...Díky

To nevadí, pomalu rozkoukat, pomalu vstát, dojít si tam, vzít léky, nasnídat, kouknout ven a zvolat: "to bude zase krásný den".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]