Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to teď vidíte s plynem a elektřinou

Od: meridius* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, fixovat nebo nefixovat? Bohužel díky krachu dodavatele, kterého jsme využívali do konce roku 2021, jsme s oběma komoditami u ČEZu. Teď to není třeba s plynem akutní, ale elektřina je plus mínus pořád stejná spotřeba, protože s ní ani netopíme, ani nevaříme. Co myslíte? Fixovat nefixovat? V plánu mám přepis plynu nejpozději v listopadu, kdy už začíná topná sezóna. S elektřinou je to jak jsem psal.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerentier
hodnocení

5x

Používám taktiku nedělat nic a doposud se to vyplácelo. *nevi*

hodnocení

2x

Jak to vidím? Nikdo si ani netroufne odhadnout, co bude za 2 měsíce. Takže já si nebudu komplikovat život nesmyslnými starostmi a počkám, až se to všechno vyvrbí. *alene* Velkým poučením mi byla fáma, že Rus zavře plyn a když, tak bude tak drahý, že se nevyplatí ho používat. Všechny babky kolem mě si koupily sdouplotýnkové elektrické vařiče a měly ze mě srandu v předtuše, jak špatně dopadnu. *alene*

hodnocení

2x

Záleží na tom, co si zase pětidemolice vymyslí, až zjistí, že ten její balíček moc nefunguje. *alene*

hodnocení

1x

Ceny půjdou dolů, takže nefixovat. Jestl elektřinou netopíte a nevaříte, tak je to pro domácnost bezvýznamný výdaj, nad kterým nemá snysl vést hlubokomyslné úvahy. Rozdíly mezi jednotlivými dodavateli jsou nepatrné.

meridius*
hodnocení

Já bohužel v roce 21 dal na předpovědi, že plyn nahoru nepůjde, že válka nebude apod. a bohužel už jsem fix neurval a později už se to nevyplatilo fixovat. A teď jsem velmi velmi opatrný, plyn půjde určitě ještě dolů, ale jak to bude s elektřinou, to si neumím představit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]