Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vodárna a filtry, tlaková ztráta na trojfiltru…

Od: filtrace odpovědí: 4 změna:

Ahoj

kolik tipujete tlakovou ztratu na tento Triple filtr 1”? S temi patronami co k tomu davaji...? Nejak jsem se tuhle informaci. nedocetl, jaky to asi muze mit utlum?

Hadam ze tam pasuji standardni 10” patrony, je tak?

Trojfiltr zde za cca 700 i s patronama allegro.pl/... (ultra levna cena, za hubicku). Jednofiltr 10” jsem kupoval vloni v lidlu asi za 500,-

Chci to na vodarnu ze studny... vy co toto mate jak casto menite kartuse? Voda standardne asi moc nepiskuje, tak zvazuju zda to tam mam vubec davat (stoji to pakatel)...

No "profici” davaji 2 filt viz foto (a to nevhtejte vedet kolik za to na fotce chteji). Si to muzu poskladat za 1/5 ceny... :)

Domácí vodárna a filtry, tlaková ztráta na trojfiltru…

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pro běžný průtok u RD bude tlaková ztráta u čistého filtru velmi malá a naprosto zanedbatelná u znečištěného filtru o něco větší.
Neřešte toy pokud k tomu nemáte extra nějaký důvod. Pak by výrobce musel dodat diagram tlakových ztrát v závislosti na průtoku vody.
jim

Teď me napadá - zda umistit frekvencni měnič (snímač tlaku) před anebo za takový 3filtr :)

je nějaký předpis na výměnu kartuší? Na fotce ECO je před...

Klasický mechanický filtr (vložka) se mění dle znečištění (v případě automaticky čištěných filtrů dle zvýšené tlakové diference - tam by se snímač tlaku vodárny dával logicky vzdy před filtr.
V tomto případě bych snímač tlaku dál před filtr také, i když ani umístění za filtrem by nevadilo (jen byste mohl hůř poznávat zanesení filtru a v extrémním případě by se čerpadlo mohlo zbytečně namáhat až na hranici výkonu).

riva
hodnocení

1x

Já mám filtrační jednotku jen pro pitnou vodu, pro kterou je v kuchyni extra výdejní kohout. Zbytek ze studny je nefiltrovaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]