Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení střechy u hřebene

Od: vkarel odpovědí: 9 změna:

Jakým způsobem zateplit střechu u hřebene? V místě je instalována střešní folie, která je tam přerušena resp. část je pod kontralatěmi a část nad kontralatěmi. Při zateplení se tento prostor vyplní izolací tj. již tam bude k ničemu a nebo se naopak musí zachovat? Vše jsem se pokusil načrtnout viz obrázek. Krokve a kontralatě jsou černou barvou, folie červeně a izolace zeleně. Která z možností B/C je správně?

Zateplení střechy u hřebene

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Info: Jsou dva druhy střešních(podstřešních) fólií-paropropustné a parotěsné, každá má jiný účel a zateplení se musí řešit podle nich. Pokud je to nově dělaná střecha, tak tam se počítá většinou už se zateplováním. U tvojí varianty mi přijde že je to zároveň "odvětrání", ale bez fota těžko hodnotit. Pár řešení nabízí i Googl zateplení hřebene/... je tam pár variant i s fóliemi. Tou variantou C by si neměl nic zkazit, vodní páry mají pořád kudy ze zateplení unikat(případ pro minerální vatu určitě, ale investice navíc).

vkarel
hodnocení

Folie je kontaktní, paropropustná - už nevím název. Střecha se dělala 3 roky zpět. Vatu můžu přirazit přímo k folii, to je mi jasné, jen ten detail hřebenáče. Nevím jestli to mám/nemám zachovat. Vím že to tam je na ochlazování půdních prostor před zateplením, ale jestli tam ta mezera je k něčemu i po zateplení, to nikde nemůžu dohledat.

k1jh4fd
hodnocení

0x

Pod krytinou je pojistná paropropustná fólie, pod ní zateplení a nosné dřevo střechy a zevnitř parotěsná fólie často se sádrokartonem. Pojistná fólie slouží k případnému odvodu vody proniklé přes krytinu, nemělo by tomu docházet. (Ale jak to poznáte, že je krytina děravá, když jste si to tam zabednili izolací?) Vynechávka této fólie může být, ale měla by být tak aby případná voda stekla dolů, ne do izolace. Parotěsná izolace se dává po celé ploše.

vkarel
hodnocení

Děkuji, to všechno vím. Žádnou folii vynechávat nechci. Jde mi o to jestli mám zateplit až úplně do hřebene a tím pádem zanikne ta provětrávaná mezera v hřebenáči mezi střešní folií POD kontralatěmi a střešní folíí NAD kontralatěmi.

hodnocení

0x

Vydíte první dva obrázky od odborné firmy, vyrábějící fólie?

Detail u hřebene?

vkarel
hodnocení

Ano, děkuji. Tzn. nezadělávat. Problém je, že mě ta folie pod kotra latěmi chybí i cca 40 cm od hřebene a já bych se chtěl dostat s tím zateplením co nejvýše, abych nemusel snižovat užitnou výšku na té hambalce. U juty je konec té podstřešní folie až těsně pod hřebenem. Tak nějak se obávám, že když tam potom budu vkládat tu izolaci, že ji domáčku až úplně nahoru a nebudu mít možnost jak to zkontrolovat jestli tam ta vzduchová mezera je nebo není. Napadá mě tam udělat nějaký laťový rošt z latí 2x3cm apod. které přichytím na krokve pod tu folii, tak aby mi ty latě zabránily tu izolaci docpat úplně k tomu.

chybí i cca 40 cm... a co jí tam dodělat?

Musí tam zůstat odvěrávaná mezera-

vkarel
hodnocení

No dodělat tam tu folii by bylo dobré, ale jak? Jinak než nějakými příložkami z boku na krokve to nepůjde. To znamená střihnout si tu folii na rozměr mezi krokvemi + ohyb na krokve a opět asi pomocí nějakých latěk ji tam přidělat z boku.Prakticky tam nebude mít funkci jako ochrana proti zatečení, ale jen jako ochrana proti zamáčknutí vaty až do provětrávané mezery. To by bylo realizovatelné.

by bylo dobré, ale jak? ****vždy se najde řešní, ale musí se to vidět, nikoliv jen popsat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]