Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit atiku u inverzní ploché střechy?

Od: jiris* odpovědí: 3 změna:

Krásný den, rád bych se zeptat na to, jak vyřešit detail inverzní ploché stěchy, která je pochozí s dlažbou a štěrkovým podsypem. Skladba střechy je dlažba, šterk, geotextílie, XPS, hydroizolace, spádový beton a strop. Nejsem si úplně jistý jak vyřešit detail u násypu kolem atiky. Kam až dotáhnout hydroizolaci pod kamínky. Budu rád za odpověď.

Díky

Jak vyřešit atiku u inverzní ploché střechy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

v prvé řadě bych ti sebral všechny bludištáky a dal pár facek za to, že fotíš obrazovku počíče mobilem...tohle vyloženě nesnáším a žádná omluva u mě neprojde...ale teď k věci... na to XPS/EPS musí být minimálně 1 vrstva samolepky asfaltového pásu... jinak podle toho obrázku nechápu smysl toho kousku co je pouze pod štěrkem nebo cos psal, že tam má být.. takže asfalt musí být celoplošně jak nad betonem tak i nad polyšem abys měl hydroizolaci a zároveň krytý polyš...toť můj názor

jirkasa
Děkuji za odpověď. Jen pro vyjasnění… jedná se o fotku přímo z PC, přes funkci screenshot, žádná fotka obrazovky přes mobilní telefon. Takže si zase všechny bludišťáky nechávám. A jen pro upřesnění se jedná o inverzní (obrácenou) střechu, která bude má hydroizolaci jen dole nad spádovou vrstvou. Proto mi není jasné jak zajistit hydroizolaci pod šterkem u okraje atiky.
Díky
krtek6

Prostě tento detail je dle mě špatně...ta izolace na nic nevazuje a není tam žádnej spoj, ukončení nebo zabezpečení toho prvku, který na ni navazuje...nevím co to je...ale ten štěrk by měl být v nějaké vaně z izolace

Jak vyřešit atiku u inverzní ploché střechy? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]