Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat v čem je závada na posuvné bráně , když při teplejším počasí přetane fungovat. Rozjede se až po vypnutí a zapnutí jistíče , ale to taky jen na určitou dobu. při chladném počasí jezdí bez problémů.
Děkuji
No já bych řekl, že se něco teplem roztáhne, to je z fyziky, a drhne to. Hledat musí uživatel brány, co kde děje...prostě něco je na fest.a nebo je třeba něco namazat třeba zarezlé kolečko ale věštit nemohu, kouli nevlastním...
Posuvná brána má řídící jednotku a ta zjistila větší odpor motoru - Termostat vypne pojezd.
Může si myslet: dítě, pes, člověk v cestě brány a zatím "jen" zatuhlé nenamzané převody.
Pak se chová jak se chová, v teple ani nezapne pojezd.
Takže pokud nepomůže vyčištění, namazání převodů od motoru k vlastnímu pojezdu brány tak volat servis.
Takže veverka nakonec našel někoho, kdo problém zná a dokáže poradit.... Jen škoda, že už se asi neobjeví, aby si to přečetl. A asi už nikdy žádnou další otázku tady nepoloží...
Ty odpovědi standartně chodí do mailu po založení dotazu, pokud to neodškrtl. Myslím, že to tak na poradně je. Mě chodí do majlu i upozornění na SZ.
Myslím, že rádcové se tady v rámci daných informací snažili poradit víc než dost. Jen ještě taková myšlenka - tím, že nejdříve vypnete a zapnete napájení, můžete vyresetovat řídící jednotku. A pak to funguje do té doby, než se problém opět projeví. Také bych to viděl na to, že brána se zkroutí, případně někde není dostatečná vůle a automatika pak třeba raději odstaví pohon. Ale je to jen dohad, netuším, zda je tohoto vaše jednotka schopna.
Když ma vliv teplo tak se treba brana křiví co my vime. Já mam branu na rucni pohon a také se otvírá jinak v zimě a jinak v létě.
Takže odpověď, kterou chceš slyšet je: máš slabý jistič. Vyměň jistič a nebude vypadávat.
Sice se ti pak zakouří z elektromotoru, ale to bude až další otázka.
Z tvého popisu se závada určit nedá. Chce to postupovat vylučovací metodou a zmenšit okruh možných příčin.
Takže buď si na to troufneš sám nebo si musíš zavolat nějakýho servisáka.
Kde je napsáno že vypadává jistič? Já ho musím vypnout a zapnout aby se brána rozjela. Takže si myslím , že se asi něco přehřívá v elektronice . Fakt velcí inteligenti tady
Kdyby tady někdo věděl aspon něco málo o elektřině tak by to pochopil . Tím že vypnu a zapnu jistič dodám do elektronické desky brány malý elektrický šok , který může vybít nebo nabít kondenzátor , který je špatný a tím se může brána zase ovladačem spustit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.