Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení daní z prodeje RD

Od: 1821972 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych se zeptat. S bývalou manželkou jsem rozvedený, majetkoprávní vyrovnání řešíme nyní. Máme v SMJ rodinný dům s autoopravnou. Odhad hodnoty domu s příslušenstvím majetku je 6mil kč. Prodejnost domu dle real. a hypotečních kanceláří je 4 mil.kč. na RD je hypoteční dluh1,5 mil. kč po rozdělení zbytku financí by mě zajímalo jaké daně a v jaké výši musím zaplatit. Já bydlím v tomto PD domu a bývalá manželka bydlí s dětmi na jiné adrese.

Děkuji za odpověď

Blažej Ambrosek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

0x

no já nevím jak to myslíte... V tuhle dobu byste měl zaplatit daň z nemovitosti a měla by vám přijít složenka.

Jestli myslíte daň po vyrovnání po rozvodu - tak to je od daně osvobozeno.

sebod*

myse. Myslím si, že se pleteš. Tazatel se ptá na daň z prodeje nemovitosti a tu musí uhradit.

jarmik*
hodnocení

0x

Daň z převodu nemovitostí se platí z odhadu nebo kupní ceny, a to z vyšší částky. Pokud při prodeji budete mít SJM rozdělené, tak platíte dle spoluvlastnických podílů. Jinak každý z manželů platí půlku a dává extra daňové přiznání. Zástava na domě nehraje roli ve výši daně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]