Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna dodavatele elektřiny

Od: korinek odpovědí: 12 změna:
Dobrý den. Po obdržení nechutně vysokého odhadu ceny za elektřinu na příští období po květnovém vyúčtování jsem si nechal udělat nabídky od Eonu a Centropolu. Máte s nimi někdo zkušenost? Má to smysl? A má smysl fix na rok myslíte? Částky nabízejí o dost tisíc nižší než momentální ČEZ. Děkuji za postřehy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem u EONu na 100% spokojená. Příští rok mi končí fixace na tři roky, tak doufám, že mi udělají slušnou nabídku. ČEZ považuji za největší zloděje, od nich jsme právě před léty odešli k EONu. Můj názor, který nikomu nevnucuji.

korinek
hodnocení

Dobře, díky :)

111®
hodnocení

0x

Jde o to jakou nabídku jste dostal. Pak se dá uvažovat. Dostat dobrou nabídku nic neříká.

hodnocení

0x
Nejlépe je porovnávat ceníky na stránkách. Každopádně fix rozhodně ne.
korinek
hodnocení

Z jakého důvodu fix ne? Třeba na rok...
Ceny jdou dolů...

bejkus
hodnocení

0x
Při současných cenových propadech fix opravdu ne. Ale klasika, když bylo všechno v největší řiti a ceny na absolutní špici, tak dodavatelé tlačili nabídky v lepším případě na neurčito, v horším případě nebrali vůbec. Pokud přijali na fix, tak za raketu. Jak se trh uklidnil, tak firmičky chtějí nabírat lidičky pod smlouvičky, ale všem tlačí fixíčky. Přesně to, co předtím nechtěly dávat. Fixíčky už zase ovšem nikdo příčetný nebere.

A komu skončil fixíček dostal novou smlouvu za raketu. Vždy je lepší mít smlouvu na neurčito, dlouhodobě to je levnější než fix. Jinak eon taky není žádná spása, pořád je drahý, i když na svých stránkách píše slevy na fixy.

korinek
hodnocení

Centropol mi nabízí bez fixu, máte někdo?

Tady si můžete přečíst názory odběratelů od Centropolu, lichotivé nejsou:

kurzy.cz/...

korinek
hodnocení

No jo, ale taky tam jsou komenty pozitivní, pokud to není fake. Tak tedy nevím. Ale ČEZ mi na další období odhaduje spotřebu za 112 tisíc korun. No to je mazec, musím to nějak řešit. V současné době by mi i fix vyšel výhodněji. Přece každý není u ČEZu :)

A co se divíte? ČEZ a eon jsou nejdražší dodavatelé. Buďto přejít na spot nebo omrknout ceníky jiných dodavatelů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]