Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
koukal jsem na nějaké indukční desky, (jen desky zapojitelné do zásuvky).. a všechny mají větráky a dle zkoušky jsou docela hlučný - bydlim v paneláku a jako zní to jak když zapnu na nejslabší výkon digestoř, což navečer nic moc..
heh
tak bych rád věděl, jestli má někdo zkušenost, kdybych měl troubu s indukční deskou, jestli tam jsou taky ventilátory a je to celý takhle hlučný, či nikoliv - mám aktuálně troubu s litinovejma deskama, kdy jejich použití je nehlučné, ale ty se docela špatně (dle mě) mejou, když je občas zaprasim, proto vlastně uvažuju o výměně..
na indukci se mi oproti sklokeramickejm deskám líbí, že to je hned zahřátý a hned vyplý... a mejt to půjde určitě líp, ale hluk nic moc.. oproti tomu ty sklokeramický desky v jednom s troubou jsou či nejsou tichý?
Díky.
Co se týká plotýnek, tak sklokeramika, nebo běžná litinová, pouze hřejí. Indukční nehřeje, ale hřeje přímo dno nádoby a je navíc nutné chlazení indukční cívky. My používáme jednu samostanou indukční plotýnku, ale chod ventilátoru je velmi málo slišitelný (mírné šumnění). Je to zřejmě hodně individuální podle typu a výrobce. Ale je opravdu výhodná vzhledem k rychlosti ohřevu, okamžitému ukončení vaření a hlavně smažení, perfektním možnostem nastavení výkonu (výkonu, nebo teploty) a i s možností načasování délky provozu. Nevýhoda - nádoby musí být z magnetického materiálu, nebo pro to konkrétně určeny, ne pouze třeba hliník, nebo nerez.
My v podstatě vaříme, ale spíše jenom smažíme, už pouze na ní. A co se týká běžného vaření, tak vaříme a dusíme většinou vše v elektrickém automatickém tlakovém hrnci. Ten ja absoulutně nehlučný a má mnoho dalších výhod.
Co se týká el.trouby, tak v současnosti se nejvíce používají s trubkovými tělesy a větinou vybavené rovněž ventilátorem, pro možnost rovnoměrnějšího ohřevu v celé troubě. Ovšem volba chodu ventilátoru je jako samostatná možnost a jeho chod je skoro neslyšný.
Plynový plotýnky taky ševelí, podobně jako indukce na vyšší stupeň, kde běží větrák elektroniky - - ovšem dolů pod kuchyňskou desku, tak záleží i na kvalitě vaší kuchyňské linky. Já mám teda desku 38 mm tlustou.
Ta indukce na 3. až 4. stupeň větrák nespíná, alespoň u mě, mám v užívání dvě dvou plotýnky zabudované, různých značek, na 4. až 10. stupeň už se spíná ochlazovací větrák. Pod těmi plotýnkami mám vždy příborník, takže to je oček. vlastnost, že tam fouká teplo.
Do zásuvky, tedy s namontovanou vidlicí 230V do elektrické zásuvky se vyrábějí pouze 2 plotýnky.
Sklokeramika je samozřejmě bezhlučná, Ať už jako plotýnka a nebo celý kamna, Ale sklokeramiku bych si fakt dnes už nekoupil, to je nesmysl, tam cvaká jenom termostat. Tazatel asi zkoušel volně loženou indukční dvou plotýnku, nikoliv tu zabudovanou do kuchyňské linky? To bude větrák o dost víc slyšet. Zabudovaná mi vyhřívá příborník, aby byly příbory teple
zkoušel jsem něco typu
zkoušel jsem tři a všechny maj hlučnost vesměs podobnou
kecal sem, když sem napsal, že je to hlučný jak digestoř na nejnižší výkon, to tak z 1/3-1/2.. ale furt nic moc.
A ty chceš takovouhle volně stojící anebo zabudovanou do desky? Jasné že ty volně stojící jsou hlučnější, protože foukají na stůl. Zabudovaná sklokeramika je méně hlučná, protože v podstatě fouká ve skříňce do šuplíku ...
Pokud chceš bezhlučnou, tak litinovou nebo sklokeramickou...
Plamen plynového sporáku je taky slyšitelný, nehledě na jeho zapalování, to piezzo je slyšet fest
takže jasně definuj, co řešíš...0
No, já chci vědět, jak moc jsou hlučný trouby, co maj nahoře indukční desku..
chápu, že jsou hlučnější tyhlety, co jsem posílal odkaz na alzu, jen jsem si chtěl vyzkoušet , jak se s tim vůbec vaří, abych neobjednával za 15 000 hned troubu s indukcí a nezjistil, že to je naprd..
a dotaz, jak moc je to velkej rozdíl, ty samostatný desky, versus trouby s indukcí zůstal..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.