Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit kabely

Od: hana* odpovědí: 5 změna:
Mám takovou boudu na zahradě a jednou jsme na zahradě grilovali a měli zapnuté světlo venku ( na vnější zdi te boudy ) a zapojeno do zásuvek vevnitř spoustu veci ( rádio, světylka, nabijecka ) a najednou prestalo svítit venkovní světlo a když jsem vypojila svetylka zase svítilo a když byly zapojené tak hrálo rádio a po chvíli nefungovalo nic snad to dává smysl co mám delat? (Jisticema to není )

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Volat elektrikara.

hodnocení

8x
Vypnout jistič a zavolat elektrikáře.
Že to nefunguje je jedna věc, že to může být stav životu nebezpečný (například přerušený vodič PEN) je ale věc mnohem zásadnější.

okla
hodnocení

1x

Pokud uhořel PEN tim grilem, tak budou brzo mrtví...

Nebudou. Síťovým napětím umí zabíjet jen Kramný a ten je teď v lochu.

hodnocení

1x

Určitě volat elektrikáře.

Ovšem pokud k té "takové boudě" máte nataženej jen tak hala bala "takovej kábl", tak si od něj možná i něco vyslechnete. Ale pořád lepší, než se nechat provětrat proudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]