Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o radu- bohužel jsem přišla pozdě na to,že mi nejde pultový mrazák,zřejmě několik dní- nebyli jsme doma,pochopitelně již vše roztáté,hlavně maso,dno samá tekutina,kam s tím vším- kam vyhodit,popelnice budou vyvážet až příští pátek a má být teplo...kompost ani popelnici na bioodpad nemám...děkuji za případnou radu.
Tak dneska je sobota a popelnice budou vyvážet až příští pátek.U nás jezdí 2x týdně.
Máš zahradu nebo blízko les? - udělat díru a zakopat.
Po menších balíčcích roznést a vyhodit do popelnic k ,,hodným,, sousedům..
No a asi tou nejlepší volbou je objednat si auto z kafilérie a tam to maso všechno naházet.Objednáš,vyhodíš,zaplatíš a je hotovo.Jenom si zjisti jestli do tvé oblasti to auto může.Oni taky nemůžou jezdit kamkoliv.
Fakt je to maso všechno na vyhození? Třeba by šlo i něco zachránit.
PS: maso z mražáku klidně nechám dva-tři dny volně v lednici aby se samo tzv. volně povolilo a nikdy jsem se z toho ještě po uvaření nepotentoval ani neposral.
Kupte silnejsie vrecia na odpad, bezne vrece na odpad vlozte do toho silnejsieho a vsetko zalepte paskou. Hore by som urobil dve - tri malicke dierky spendlikom, aby hnilobne plyny neroztrhli vrece. Pripadne to po vrstvach zasypajte vapnom. Druha moznost je vykopat dost hlboku dieru a tam to pochovat. Pozor samozrejme na psa, lisku a pod, aby sa tam nedostali.
chápu to tak, že mrazák nefunguje, a hned tak fungovat nebude (jinak by uchování na jakkoliv dlouhou dobu bylo jednoduchý);
tipnul bych si, že maso by se snad dalo dýl uchovat pod vodou, ovšem tak po dni (dvou) vyměňovaný (a jistě eště líp v dost prosolený), je to ovšem značná spotřeba vody (nakonec i tý případný soli, ovšem v silnym roztoku by asi mohlo vydržet taky cca do nekonečna), a taky možná náročný na místo (a vůbec ty nádoby - kýble apod.), kromě soli by se jistě dal vymyslet i jinej konzervační prostředek (teoreticky třeba i vodní sklo?, ale by byl hodně drahej špás)
teoreticky by slušně fungovalo naopak všechno maso co nejvíc upéct (nejlíp tenký plátky), a nechat na slunci a vzduchu (anebo dokonce zas v jemně ohřátý troubě) vyschnout, ovšem to by byla obrovská práce, a i nároky na místo a nějaký sušící pláty by byly velký
P.S. jedna dostatečně velká nádoba pro případnou vodní (solnou) lázeň (a jejíž použití by ani nezabralo další místo) v domácnosti tazatelky je - ten mrazák (a pokud by měl bejt na odpis, už by ani nevadilo, kdyby voda z něj měla prokapávat do přístroje (ale to by teda neměla), mohlo by to ovšem vadit podlaze pod nim;
co se vypouštění vody týče, stačí gumová hadice (pokud by tazatelka nevěděla, jak pomocí gumový hadice lehoučce vypustit vodu z nádoby bez spodního vypouštěcího otvoru, nechť si na to podá na zdejší poradně dotaz (-: )
(tazatelka zmiňuje jako problematický jen maso, to je správně, případné asi vše ostatní myslitelné potraviny (zelenina, těstoviny, houby), může prostě nechat na vzduchu - přinejhoršim začnou i tak plesnivět, ale nic moc fatálního se s nima dít nebude)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.