Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila nestartuje. Jak opravit?

Od: flicek® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
mám otázku na Vás. Mám doma motorovou pilu HECHT 956, která mi strašně blbě startuje.
Posledně jsem musel několikrát cupovat benzín a snad 20x zatáhnout než mi pila naskočila. Ovšem poté, co naskočila jsem musel jít hned po plynu (jinak by hned volnoběh zdechnul) a pár vteřin to vypadalo jako, že pila nechtěl ani do otáček. Znělo to, jako by se dusila. Jako by to byolo ucpané. Po 3 vteřinách dušení a držení plynu se pila rozjela od té doby drží volnoběh a pila jede krásně a uřezal jsem s ní jeden celý strom. Poté, co se pila zahřeje už mi chytne na první max. druhý záškub a jede bez problému, ale studený start je vždy hrozný a trává mi to strašně dlouhou než mi chytne.
Pokud to nerozjedu do víkendu, tak v pondělí jedu do servisu ať se mi na tu kouknou, ale chci se Vás zeptat, čím by to mohlo být. Co mám vyzkoušet, proč pila nechce chytat.
Postup oprav, které jsem již provedl a moc nefungovali.
Očistil jsem měděným kartáčem starou svíčku. Dál jsem do pily novou svíčku a stále nic.
Pročistil jsem kompresorem starý palivový filter. Dál jsem pro jistotu nový čistý palivový filter. Taky nepomohlo.
Benzín jsem dal čerstvý. Žádný 3 měsíce starý benzín v nádržce.
Je možné, že je ucpaná hadiča? Že by tam byl bordel, který tomu brání?
PS: Startuji vždy se sitičem.
O pilu se pravidelně starám a vysávám jí pokaždém používaní kompresorem od piliny.
Děkuji moc všem za rady a přeji hezký víkend..
S pozdravem
Lukáš

Motorová pila nestartuje. Jak opravit?
Motorová pila nestartuje. Jak opravit? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vyčistit karbec, neuškodilo by to poštelovat.

hodnocení

2x

Zdravím,vyčisti pořádně karburátor a vyměn membrany v karburátoru.;)

okla
hodnocení

2x

Mám asi stejnej kram, nestaram se o ni a taky nestartuje

až na to prijdes napis to sem čím to je :)

hodnocení

Zdravím,
Pila nakonec nastartovala. Jsem ji při prvním startováním přechlastal. Pak jsem to zkoušel o pár později a nastartovala relativně rychle po pár škubnutí.
Uznávám, že by ji asi neuškodilo se štelování motoru či pročištění karburátouru. Ale tenhle ukon nechám na servisu. AŤ to udělají oni...
Takže závěr je, že pila zatím fachčí a dříve či později s ní budu muset do servisu ať mi na ni odbroně kouknou..
Toť vše. Přeji hezký den a tímto uzavírám otázku. Měj te se a u další otázky se budu těšit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]