Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voskový olej FORTEKRYL – po týdnu mírně lepí

Od: tolstejnsky odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem, prosím poraďte jak postupovat - k nátěru obroušených parket jsem použil voskový olej FORTEKRYL, výrobce tvrdí, že je vhodný mj. i na podlahy z tvrdých dřevin. Na obalu je doporučení použít na čisté dřevo 2 - 3 nátěry. Provedl jsem dva, od posledního uplynul týden při trvalém větrání. Na povrchu však zůstala mírně lepivá slabounká vrstvička vosku (cca desetiny mm) do které se ovšem velmi ochotně přilepí kdejaké smítko a skoro nejde odstranit. Zkusil jsem jednu parketu přeleštit kůží s mizivým efektem. Plocha cca 16 m2. Co s tím?

Voskový olej FORTEKRYL – po týdnu mírně lepí

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za jak dlouho po prvním nátěru byl druhý nátěr?

Před časem jsem u kamaráda natíral podobným sajrajtem a druhý den, když se zdálo, že je první vrstva zcela zaschlá, natřeli jsme druhou vrstvu. Po týdnu to stále lepilo. Za nějakou dobu jsem se potkal s obchoďákem od jiné značky, dali jsme řeč a přišlo slovo i na tento problém. Podle jeho slov, pokud není první vrstva naprosto dokonale suchá, tak po natření druhou vrstvou to schne nesmyslně dlouho.

tolstejnsky
Mezi prvním a druhým nátěrem byl týden, od druhého uplynul další týden .
Dneska jsem zkusil jednu parketu vyleštit bavlněným hadrem - no ... jako jde to, ale budu muset koupit leštičku. Pucoval jsem ji asi půl minuty a faaaakt intenzivně. Parketa se leskne a lepivosti zmizela (doufám, že ne i s voskem ) ale děsná práce...
U kamaráda to nakonec přestalo lepit samo nebo jste s tím něco dělali?

Po čase to uschlo, již si přesně nepamatuji za jak dlouho.

Pro příště doporučuji používat něco osvědčenýho, třeba tvrdý olejovosky Osmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]