Bydlím ve vlastním bytě v Praze, v dálkové vytápěném paneláku. Letos se ke mně přistěhuje maminka, která je již v duchodu a celé dny je tedy již doma. Zajímá mě proto, o kolik je v dnešní době vhodné zvednout zálohy na provoz bytu. Původně jsem si myslela, že stačí tak o 500 Kč, ale prý je to již dnes málo.
Je to velice individuální. Klidně si zálohu nezvedejte vůbec. Po prvním společném měsíci s maminkou si udělejte samoodečet spotřebované elektřiny. Dostanete spotřebu za daný měsíc. Tu porovnejte s měsícem, kdy jste bydlela ještě sama. O výsledný rozdíl si můžete zálohu navýšit, což by mělo pokrýt Vaši reálnou spotřebu. Ale myslím si, ze když navýšíte zálohu o 1000 KČ, tak je to dostatečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.