Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pronajímatelem

Od: andry odpovědí: 10 změna:

Dobrý deň,

bývam v podnájme.

Podla nájomnej zmluvy platím zálohy el. energie 500,- mesačne, s tým, že pri ročnom vyúčtovaní prípadný nedoplatok doplatím, a preplatok mi vrátia. Elektromer na mňa písaný nie je. Majitelka po mne požaduje doplatok, ale podla faktúry ročného vyúčtovania, ktorú mi poslala, a ktorá ani nie je kompletná, som zistila, že zálohy boli bez mojho vedomia znížené na 270,- v minulom roku a za prvé dva mesiace tohto roku bolo zaplatené mesačne 300,-. Takže platila menej, ako máme v zmluve, a ešte má tú drzosť, chcieť po mne nedoplatok, a vlastne dlží podla prepočtov ona mne. (ja som jej za elektriku zaplatila za rok 6000, spotreba bola niečo málo cez 5000). Príde mi to ako nehorázny podvod, a nie som schopná sa s ňou dohodnút a dovolať sa pravdy.

Na čo má vlastne právo, mám pocit , že všetko nahráva len prenajímatelom...?

Ako sa zachovať, riešiť to, poradí niekto, máte skúsenosti?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Pokud to máte ve smlouvě, nebál bych se, a bránil se.

Jen jí řekněte, že jste jí zaplatil 6000,- za rok, a kolik platila ona asi ČEZu Vás nezajímá, a trvejte na vrácení přeplatku, nebo např. slevou ve stejné výši z dalšího nájmu.

andry
hodnocení

Ďakujem, skúšam, ale zatial bez úspechu.

hodnocení

0x

Nechci bejt protivnej, ale u podnájmu se jedná o černotu u obou stran. Nebo vaše pronajímatelka platí daně z pronájmu?.?.?.? Těžko. Záleží co máte napsaný ve smlouvě!.!.! A jak tu smlouvu máte napsanou!.!.!

andry
hodnocení

byt mám prenajatý legálne a sprostredkovaný realitnou kanceláriou, s normálnou nájomnou zmluvou. ono niekde človek bývať musí, keď žije dočasne v inom meste.

hanher*

Neřešme daně, na to se tazatel neptá...

Řekněte jí, že hotovost po ní nechcete, ale ať Vám přeplatek odečte z následujícího nájmu.

10.05.10 00:13

*palec*

hanher*

lujsi, nemyslel jsem to špatně, ale jak to tady znám, debata by skončila někde jinde, než je původní otázka.*smich*

babca*

Jako, že byste jí pohrozil, platíš za mě daně? Jestli ne, půjdu tě udat, tak kušuj. Nevím, kde bydlíte, ale takovej nájemník jako vy, by do konce měsíce letěl. Proč myslíte, že neplatí daně, určitě ano, každý pronajímatel asi čeká na takový jako jste vy, aby vyhrožoval fin. úřadem! Jestli paní řádně platí nájem, je čistotná, nedělá bordel, tak každý majitel je rád , že takovýho nájemníka má. Radila bych v klidu, požádat orozhovor. Vzít si sebou doklady a vše si vyjasnit. Když to nepůjde, tak nezbývá, než odejít, dnes je bytů habaděj.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud máte uzavřenou smlouvu na platby elektriky s majitelem bytu, pak Vás vůbec nemusí zajímat výše záloh které platí majitel dodavateli. Pro vás je rozhodující naměřená spotřeba a Vámi zaplacené zálohy a následně jasné vyúčtování od majitele.

*palec*cyril to říká správně. Na smlouvě máte částku x 12 - vyúčtování. Pro vás je směrodatná smlouva! *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]