Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování, výše záloh

Od: ogin odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně vyučování za vytápění v bytě. Až teď jsem zjistil, že zvýšení záloh se musí písemně zaslat na družstvo.. což jsem neudělal, ale posílal jsem větší zálohy.. Samozřejmě ve vyúčtování, výše přijatých záloh je nízká.. a kdo ví jak dlouho to takhle platím navíc. Je nějaká šance získat ty peníze od družstva zpět? Díky za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tedy, vy jste se s účetní družstva hledali, až jste se našli. Samozřejmě, že výše záloh je dána předpisem, který obecně nelze jednostranně měnit (jsou výjimky, ale ne na straně nájemníka). Chyba se stane, ale účetní má řvát jak protržená už první měsíc. Ale i pokud tomu nechá volný průběh, musí částka skutečně uhrazených záloh za zúčtovací období na vyúčtování sedět s částkou, která přišla na účet, nikoliv se sumou předepsaných záloh.

Co se týká vrácení peněz, máte na ně nárok. Z hlediska práva je minimální promlčecí doba 3 roky, zde by ale podle mého mělo jít o bezdůvodné obohacení s promlčecí dobou 10 let a více.

Začal bych tím, že vyúčtování je, alespoň jak to chápu z Vámi uvedených skutečností, špatně. Na každém vyúčtování je uvedena lhůta pro reklamaci, tuším 30 dní. Jste-li v limitu, reklamujte.

...kdo ví jak dlouho to takhle platím navíc...

No, měl byste to vědět Vy a musí to vědět účetní.

ogin
hodnocení

Přijaté zálohy na vyúčtování nesedí s částkou odeslanou na účet.. a po kontrole to nesedí od roku 2018. Celkem to je něco přes 32 tisíc. Každopádně děkuji za odpověď. V pondělí to zkusím pořešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]