Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění studny - čerpadlo

Od: studna odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

mám doma vibrační čerpadlo Malyš - výtlak +- 50 metrů, horní sání,

studna má 22m, dokážu tímto čerpadlem aspoň nějaký ten bordel dostat ven? dole to rozvířím vodou z vodovodu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
To ani nezkoušejte.
Čerpadlo dřív zničíte, než vyčistíte studnu.

tok
hodnocení

0x

Zkus a uvidis ;) jestli se nejaky pisek pronese 22 metru vysoko, jaky to ma prutok litru za minutu pri tech 22 metrech? To je dulezitejsi jak vytlak tipuju ze moc ne

hodnocení

0x

hm Malyš to je takové to malé čerpadélko jak 2-3 hrníčky na sobě...měl jsem jich několik- výdrž tak 1-2 roky/teď tam mám kalové čerpadlo zavěšené nad dnem 380V/...takže tím Malyšem určitě studnu nevyčistíte...a to rozvíření vodou z vodovodu ... -nic moc...navíc pokud vám do toho čerpadélka příjdou nějaké kamínky či bordel tak vrchní membrána přestane těsnit a konec-to čerpadélko je spíše tak na hobby použití vzhledem k jeho konstrukci a značně opotřebovatelnému uchycení/šroubu/ té horní membrány...my jsme doma čistili studnu loni-pěkně vyčerpat a kyblovat bahno ven...pak nový štěrk...pravdou je že naše studna má okolo 15 metrů ...pěkný den

hodnocení

0x

Neblázněte, to je čerpadlo vhodné tak k tomu, abyste si doma 3x denně uvařil hrnek čaje.

Na čištění studny rozhodně toto čerpadlo vhodné není.

A krom toho:

Čištění studny - čerpadlo
okas
To zas neni tak malo, pul kubiku za hodinu.

studna
hodnocení

0x

hledal jsem na internetu a objevil jsem čerpadlo : proteco-naradi.cz/...

výtlak má 40m , děkuji

"Toto čtyřstupňové čerpadlo je určeno pro přečerpávání vody a napájení zavlažovacích systémů, kterým poskytuje potřebný tlak. Je výhradně určeno pro čerpání čisté vody. Teplota čerpané vody nesmí překročit 35ºC."

To asi nebude vhodné čerpadlo, že?

studna

a toto bude vhodné? reded.cz/...

To už je o něco lepší..
studna

s tímto čerpadlem dokážu něco dostat ven? (bordel na dně)

Je to čerpadlo pro lehce znečištěnou vodu.

To Proteco príliš neodporúčam ani na čistú vodu. Mal som možnosť stretnúť sa s ním aj s jeho červenou verziou od Extolu. Obom sa do troch rokov ulámali vrtulky v mieste napojenia na osku. Podľa mňa sa jedná o chybu konšturkcie (kur**tko). V jednom som síce trochu piesku našiel, ale to druhé bolo prosté akýchkoľvek nečistôt.

hodnocení

0x

Vůbec bych se toho nebál ,viděl jsem to u kamaráda kterému se po vyvrtání 30 ti metrové studny trochu zaplavil pískem .Máme tam totiž pískovec ,musel s nim akorát při čerpání pohybovat nahoru a dolu aby ho rozvířil .Šlo to pomalu ale takhle dostal z vrtu asi kolečko písku ,fakt je že měl čerpadlo se spodním sáním .Potom fungovalo asi ještě 5 let.Já používám vybrační čerpadlo Ruche.První vydrželo 12 let a tomu druhému je 8.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]