Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit wc

Od: nadezda odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, po nastěhování do nového bytu jsem zjistila, že je takhle špinavý záchod. Prkénko a tak okolo je docela čisté, ale v té míse je vodní kámen nebo co to je. Poradíte mi někdo, jak se toho zbavit? Nějaký přípravek a ideálně aby stačila štětka. Rukama se mi tam fakt nechceee ani s dvaceti rukavicemi. Čiste jen štětkou a sanytolem to nechce dolů. Budu ráda za pomoc.
Jak vyčistit wc

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

s ohledem na ceny citronů doporučuji koupit půl litru kyseliny chlorovodíkové

gosto
hodnocení

1x

Zkuste babské rady - citron, ocet, sůl, jedlá soda... Prý je dobrá i cola.

hodnocení

1x

kyselinu chlorovodíkovou a bude to ok ideálně nechat přes noc

hodnocení

1x

Kyselina solná k dostání v drogerii. Když jsem se nastěhovala, tak jsem také použila. Jinak bych se musela zbláznit.

hodnocení

1x
Já jsem spokojený s přípravkem fixinela

hodnocení

1x

Doporučuji kyselinu chlorovodíkovou (kdysi se jí dokonce přezdívalo "kyselina hajzlová"). Ale pozor! Je to silná žíravina, která se silně odpařuje a dráždí dýchací cesty. Takže štětkou vytlačit z mísy část vody, nalít kyselinu do mísy a opustit místnost! Větrat! Nechat působit ideálně přes noc, ráno spláchnout. V případě nutnosti opakovat. Možná se bude v míse tvořit pěna, která bude stoupat, ale nebojte se, ona nevyleze.

hodnocení

1x

Po vyzkoušení všeho možného i nemozneho, se mi osvědčilo na noc vhodit do mísy dvě tablety do myčky. Ráno projedu stetkou a hotovo, jak novy.

hodnocení

1x

Ty chlorové věci naleptají glazuru a pak se to bude tvořit rychleji! Já vždycky štětkou vytlačím vodu do odpadu. Pak tam můžete nalít horkou vodu s octem, já používám obyč kyselinu citronovou. S citronkou stejně dělám rychlovarku, tak to člověk využije ještě dál. Nejlepší je to udělat na noc, kdy se pak nesplachuje a může to působit. Postup můžete opakovat. Pak jsou i různé tablety, jednoduše vhodíte a necháte působit. Ale je to zbytečně dražší.

hodnocení

0x
Zkuste i Savo.

mnd®
hodnocení

0x

Nový byt a starý WC? Kup si novou WC záchod a udržuj ji.Pak máš po starostech.Stejně jsi snad už dala nové celé prkénko,prototože sedat na nějaké používané po někom je hnus.Tak to kup komplet.

Ale rady tady už jsou - večer až půjdeš spát tak tam nalej litr sraček a ráno napřed raději dvakrát spláchni a použij štětku ať ti to nespálí pipinu.

Mám patnáct let a je jak skoro nová.

Vřelý souhlas. Jen je tohle finanřně náročné. Mísa, splachovač, prkýnko a přívodní hadička něco stojí. Ale když nemáš auto, musíš zajistit dopravu. A pak sehnat a zajistit si volno na řemeslníka, který nainstaluje. A věř, že není zrova levný. *alene*

sametka
hodnocení

0x

Bílý ocet. Je to 20% kyselina octová a vybělí a odstraní vodní kámen.

mnd®

no tak škoda že u nás mají jen kvasný lihový ocet 8 %.

Tak to pak vyjde levněji nasypat kyselinu citronovou ze sáčku za 30 kč. Zbytek na použití do kuchyně. K dostání v sámoškách vedle prášků do pečiva a jedlé sody.

mnd®

Tak to jsi nebyla v našem obchodě.Stojí deset korun sáček a je vedle plechovek s jahodama a meruňkama.

Gratuluji, máte lepší sámošku! Krásnou, slunečnou neděli z Ostravy *slunce*

hodnocení

0x

Zelenej Domestos 24 h. Ten mi zatím sežral uplně vše. Nejlépe přes noc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]