Nejste přihlášen/a.
Doporučuji kyselinu chlorovodíkovou (kdysi se jí dokonce přezdívalo "kyselina hajzlová"). Ale pozor! Je to silná žíravina, která se silně odpařuje a dráždí dýchací cesty. Takže štětkou vytlačit z mísy část vody, nalít kyselinu do mísy a opustit místnost! Větrat! Nechat působit ideálně přes noc, ráno spláchnout. V případě nutnosti opakovat. Možná se bude v míse tvořit pěna, která bude stoupat, ale nebojte se, ona nevyleze.
Po vyzkoušení všeho možného i nemozneho, se mi osvědčilo na noc vhodit do mísy dvě tablety do myčky. Ráno projedu stetkou a hotovo, jak novy.
Ty chlorové věci naleptají glazuru a pak se to bude tvořit rychleji! Já vždycky štětkou vytlačím vodu do odpadu. Pak tam můžete nalít horkou vodu s octem, já používám obyč kyselinu citronovou. S citronkou stejně dělám rychlovarku, tak to člověk využije ještě dál. Nejlepší je to udělat na noc, kdy se pak nesplachuje a může to působit. Postup můžete opakovat. Pak jsou i různé tablety, jednoduše vhodíte a necháte působit. Ale je to zbytečně dražší.
Nový byt a starý WC? Kup si novou WC záchod a udržuj ji.Pak máš po starostech.Stejně jsi snad už dala nové celé prkénko,prototože sedat na nějaké používané po někom je hnus.Tak to kup komplet.
Ale rady tady už jsou - večer až půjdeš spát tak tam nalej litr sraček a ráno napřed raději dvakrát spláchni a použij štětku ať ti to nespálí pipinu.
Mám patnáct let a je jak skoro nová.
Tak to pak vyjde levněji nasypat kyselinu citronovou ze sáčku za 30 kč. Zbytek na použití do kuchyně. K dostání v sámoškách vedle prášků do pečiva a jedlé sody.
Tak to jsi nebyla v našem obchodě.Stojí deset korun sáček a je vedle plechovek s jahodama a meruňkama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.