Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám motor 1AP100L-6 který má 985 otáček /min.
Pokud nahřídel připevním kužel na štípání špalků, utáhne to ten motor? Nebo se musí nějak zpřevodovat?
Nemusíš nic převodovat, tyhle otáčky jsou ideální, žádná pružná spojka taky není potřeba, jenom neuvádíš výkon motoru, já mám 2,2 kw a bylo by lepší víc, ale i tak to udělá hodně práce, hlavně je potřeba tam mít reverzní přepínač, aby při kousnutí bylo zase jak se vyšroubovat.
Pak taky záleží jaký kužel máš.
Zdravím,
ano, utáhne, ale jen na menší špalky, nebo měkčí dřevo. Nejlépe použít od 2,2kW nahoru, dle náročnosti. Ten váš motor má zřejmě 1,5kW.
A otáčky jsou v pohodě, hlavně žádné převody dopomala! Klidně použijte motor i s otáčkami cca 1400-1500.. Ale dle zkušeností, cca do 1000 stačí..
nonek Jak se ti mohl zvedat motor od podložky? Nedával si tam ty špalky naležato?
překlep v mojí přezdívca, zaseja
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.