Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drazka na topeni

Od: sok odpovědí: 14 změna:

Dobry den, mam dotaz ohledne hloubky drazek na topeni. Rekonstruji byt v rodinnem dome z roku 1935 a nyni doslo na topeni. S topenarem jsme se dohodli, ze pripravim drazku na topeni (cca 10 cm nad zemi, vyska 6cm, hloubka cca 7-8 cm ). Vzhledem k tomu ze vnitrni omitka je 3 cm, zasahl jsem cca 5 cm i do obvodove nosne zdi ,ktera je tlusta cca 60 cm (po odecteni omitek cca 50 cm - pálene cihly). Jelikoz dum neni muj, vznikly tu nyni vetsi emoce ze dum spadne, popraska apod. Prosim o nazor nekoho kdo tusi, aby mi rekl,jak je to relevantni, pripadne kde najdu nejake normy, abych to vyvratil.

Dekuji David

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Podle mne, pokud je ten barák dobře postavený (což by z roku 1935 být měl) a není dlohodobým chátráním změněný v ruinu, ani si takových drážek ´nevšimne´... Nic to neudělá...

ladaadal*
hodnocení

0x

Nevím, jestli to najdeš v nějakých normách, ale každopádně ten, kdo ti tvrdí, že spadne dům nebo popraská je debil. Toto se dělá běžně - sám to mám v baráku ze 40. let. Tahle drážka nemůže absolutně mít vliv na jekékoli pohyby stavby. Ovšem, jestli jde o majitele domu, tak spíš dělá bububu, protože jsi mu o tom neřekl předem, jinak si takový stupidní výrok neumím představit u normálně myslící osoby.

sok
hodnocení

Dobry den, dekuji moc za odpoved

kolo*
hodnocení

0x

Hlavně jde o to,že chalupy i domy se často stavěly ve 30.letech tím způsobem,že nosné zdi byly duté.Prostě cihla,pak dutina a cihla.Stačí to ověřit tím,že budete vrtat do zdi.Začnete vrtat,jednu cihlu odvrtáte a pak tam vrták najednou hupne a pak zase bude vrtat.Pak to to znamená,že dům má duté zdi.Chce to pro jistotu zkusit na více místech,protože vnější a vnitřní zdi jsou sem tam v dutině spojené cihlou,aby to jakž takž drželo pohromadě.Jestli má dům duté zdi,tak bych raději zdi nekopal.protože cihla má šířku dost malou na to,aby byla ještě zůžená o 5cm!Proč nevedete trubky normálně venku?

ladaadal*

kolo: protože venku to vypadá hnusně. A běžně se kope i v dutých cihlách. Nejsi ten jeho majitel?

kolo*

v dutých cihlách se kope,to jo.Protože jsou širší než normální cihla.Ale nekope se ve zdi z plné obyčejné cihly,která má šířku jedné obyčejné cihly,do hloubky 5cm.Kord když je to po skoro celé délce zdi domu.Alespoň já takový vůl nejsem.Ale najdou se takový.

sok
hodnocení

Dobry den, dekuji za odpoved. Ne, nosne zdi nejsou dute. Je to komplet cihla minimalne 50 cm

David

ladaadal*

kolo, "nejsem vůl" o tom silně pochybuju. Měl jsem samozřejmě na mysli dutou zeď o které píšeš. Trubky se do ní zasekávají běžně, trošku se pokoukej a počti než něco plácneš.

kolo*

čti raději pořádně ty,než něco plácneš.Psal jsem jasně o duté zdi,která má zdi z normálních obyčejných cihel

ladaadal*

A v čem je problém, já vím, co jsi myslel.

Jak víš že duté jsou větší než CP?Pkd by šlo (jen teoereticky) o dvojdutáky tak ta má stejný rozměr jako CP!

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den tak to je naprosta hloupost komu tohle vyletelo s pusinky to bohuzel i s takovyma lidma musime zit

hodnocení

0x

V šedesátce zdi se tímto vůbec nevzrušujte!

mili3478*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]