Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny, do koupelny bych chtel poridit ventilator. Umisten bude v sikmine strechy, takze by mel mit automatickou zaluzii a moc se mi libi i funkce hydrostatu. Ventilator se proste sam sepne kdyz vlhkost presahne nastavenou mez , bezi urcitou nastavenou dobu, pote znovu zkontroluje vlhkost a bud je to v poradku nebo se zase zapne. Moc se mi libi ta automatika, nikde nic nezapinam nic nehlidam, proste o tom nevim a koupelna je bez plisni.
Nemate nekdo dlouhodobejsi zkusenost? Nasel jsem v podstate jen tri vyrobky ktere vyhovuji zadani pricemz jeden se mi nelibi vzhledove.
ventilatory-vzduchotechni/...
Druhy je hlucnejsi (40dB) a pisou vhodny do sklepa tak nevim
elektro-paloucek.cz/...
a treti vyrabel Kanlux ale bohuzel uz se nevyrabi.
elkomplex.cz/...
Nemate nekdo nejaky tip na jeste neco? Nemate neco podobneho doma? Jak dlouho ten hydrostat vydrzi?
ja mam vybrany tento:
zdilim stejny nazor jak ty. Navic mam napajeni v krabicce pro vypinac, tak kdyz bude potreba lehce predelam na manual.
dulezite veci:
1. kulickove lozisko
2. zaluzie nebo jine zavirani (ne klapku)
3. delka a odpor potrubi
4. a hlavne IP (kryti)
Ale Vami uvadeny ventilator ma jen klapku a to jeste netusim kde, z obrazku jsem to nepoznal. Pokud totiz dam ventilator na strop a nebude mit aut zaluzii tak se vykon ventilatoru snizuje o silu ktera je nutna aby se otevrela klapka (sila pruzinky + vaha lamel). Pri vodorovne montazi jsou tyto sily mnohem mensi.
Jinak je moc pekny
pri rekonstrukci v jednom byte jsem pouzil tento a rikaji domaci ze si na nej nemuzou stezovat
Zdravím! Pokud potřebuje snížit vlhkost tak bych slíše asi volil zařízení, který vlhkost snižuje a "nefouká ji někam pryč". Pokud zařízení potřebujete zejména na odtah pachů tak potom radím mimo mísu, ale přeci - mám doma odvlhčovač, který si zatím nemůžu vynachválit - mám jej umístěnej ve sklepě, kde pokud vlhkost překročí určitou hodnotu tak sepne a zkondenzovaná voda je pak vedena přímo do odpadu. Nutno říci, že spotřeba 200W je vyšší než u Vašeho větráku s hydrostatem, ale předpokládám, že účinnost odvlhčování bude vyšší. Nechci dělat reklamu, ale jednlo se o přístroj z Hobbymarketu značky Sinclair a stál 4.000,- CZK.
Ahoj,
hydrostat určitě doporučuji, mám to a když to funguje jak má tak je to perfekt. Já jsem si koupil na
mám ventilátor u kterého lze připojit i interní spínač (č. 5 zvonkové tlačítko) a v případě potřeby nezávisle na hydrostatu pohotovostně odsát, je to dobrá věc a určitě je lepší tuto možnost mít. Dospel tuto možnost nemá. Pokud je to pouze do šikminy střechy a jde to hned ven, nemusíš vůbec řešit Tlak ventilátoru. Zdar Karel
Tak jsem objednal podle Karla, reference budou ale az za rok po nastehovani .
ventilatory-obchod.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.