Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor do koupelny s hydrostatem

Od: kejikl® odpovědí: 21 změna:

Zdravim vsechny, do koupelny bych chtel poridit ventilator. Umisten bude v sikmine strechy, takze by mel mit automatickou zaluzii a moc se mi libi i funkce hydrostatu. Ventilator se proste sam sepne kdyz vlhkost presahne nastavenou mez , bezi urcitou nastavenou dobu, pote znovu zkontroluje vlhkost a bud je to v poradku nebo se zase zapne. Moc se mi libi ta automatika, nikde nic nezapinam nic nehlidam, proste o tom nevim a koupelna je bez plisni.
Nemate nekdo dlouhodobejsi zkusenost? Nasel jsem v podstate jen tri vyrobky ktere vyhovuji zadani pricemz jeden se mi nelibi vzhledove.
ventilatory-vzduchotechni/...
Druhy je hlucnejsi (40dB) a pisou vhodny do sklepa tak nevim
elektro-paloucek.cz/...
a treti vyrabel Kanlux ale bohuzel uz se nevyrabi.
elkomplex.cz/...
Nemate nekdo nejaky tip na jeste neco? Nemate neco podobneho doma? Jak dlouho ten hydrostat vydrzi?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
No mám to doma a vcelku mě to dost zklamalo, kolikrát, když jsem to měl řízený hydrostatem tak šel ventilátor dvě i tři hodiny. Takže jsem hydrostat odpojil a dal k němu místo něho časový spínač a je to.
standam*

nebylo to nahodou tim, ze jsi mel spatne nastaveny hydrostat nebo velkou vlhkost...

od toho tam H je.

vojtazanda*
hodnocení

2x

Doporučoval bych Dospel, příp. klasickej ventilátor s externím hydrostatem. Mám ho v koupelně ale stejně jsem tam ještě přidal tlačítko, ono vlhkost není všechno.

standam*
hodnocení

2x

ja mam vybrany tento:

www.koupelny-hed./...

zdilim stejny nazor jak ty. Navic mam napajeni v krabicce pro vypinac, tak kdyz bude potreba lehce predelam na manual.

dulezite veci:

1. kulickove lozisko

2. zaluzie nebo jine zavirani (ne klapku)

3. delka a odpor potrubi

4. a hlavne IP (kryti)

hodnocení

Ale Vami uvadeny ventilator ma jen klapku a to jeste netusim kde, z obrazku jsem to nepoznal. Pokud totiz dam ventilator na strop a nebude mit aut zaluzii tak se vykon ventilatoru snizuje o silu ktera je nutna aby se otevrela klapka (sila pruzinky + vaha lamel). Pri vodorovne montazi jsou tyto sily mnohem mensi.
Jinak je moc pekny ;)

standam*

ja bych rekl, ze vklidu vypada takto: (hejbe se stred)

www.onlineshop.cz/...

mrkni jeste sem:

www.ventilatory-v/...

standam*
10.05.10 20:38

1.

Ventilátor do koupelny s hydrostatem
standam*
10.05.10 20:38

2.

Ventilátor do koupelny s hydrostatem #2
hodnocení

Uz je mi to jasne, dekuji.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

pri rekonstrukci v jednom byte jsem pouzil tento a rikaji domaci ze si na nej nemuzou stezovat

Ventilátor do koupelny s hydrostatem #3
standam*

ladislave trochu mimo tema...nemas foto kde je zapraven prechod obklad SDK?

ladislavtikal*

ze az tak to nejsem mimo tema a jednalo se o ventilator tak sem jen daval fotku jaky si porucili domaci a fotku nemam kde sje zpraven prechod domaci si davali jeste na strop kazety

doplněno 11.05.10 07:08:

koukni na druhy odkaz od poptavajiciho to je ten samej ventilator

standam*

ne, ne

ja, ze pisu mimo tema, jen me zajimalo jak to vypada zapravene.

karelkarel
hodnocení

0x

Zvažte lokální rekuperační jedenotku: dompot.cz/...

wazi*
hodnocení

0x

Zdravím! Pokud potřebuje snížit vlhkost tak bych slíše asi volil zařízení, který vlhkost snižuje a "nefouká ji někam pryč". Pokud zařízení potřebujete zejména na odtah pachů tak potom radím mimo mísu, ale přeci - mám doma odvlhčovač, který si zatím nemůžu vynachválit - mám jej umístěnej ve sklepě, kde pokud vlhkost překročí určitou hodnotu tak sepne a zkondenzovaná voda je pak vedena přímo do odpadu. Nutno říci, že spotřeba 200W je vyšší než u Vašeho větráku s hydrostatem, ale předpokládám, že účinnost odvlhčování bude vyšší. Nechci dělat reklamu, ale jednlo se o přístroj z Hobbymarketu značky Sinclair a stál 4.000,- CZK.

hodnocení

Jelikoz je v koupelne i WC, potrebuji jak snizit vlhkost tak i odstranit pachy. Jedna se o malou koupelnicku v podkrovi, pokud koupim prumerny ventilator je to vyvetrane zachvilku, takze nejake velke tepelne ztraty vetranim neuvazuji. Ale dekuji za napad.

karelp*
hodnocení

0x

Ahoj,

hydrostat určitě doporučuji, mám to a když to funguje jak má tak je to perfekt. Já jsem si koupil na

ventilatory-obchod.cz/...

mám ventilátor u kterého lze připojit i interní spínač (č. 5 zvonkové tlačítko) a v případě potřeby nezávisle na hydrostatu pohotovostně odsát, je to dobrá věc a určitě je lepší tuto možnost mít. Dospel tuto možnost nemá. Pokud je to pouze do šikminy střechy a jde to hned ven, nemusíš vůbec řešit Tlak ventilátoru. Zdar Karel

hodnocení

Tak jsem objednal podle Karla, reference budou ale az za rok po nastehovani :).
ventilatory-obchod.cz/...

standam*

tak to je podam mozna ja drive :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]