Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maják na pojizdou bránu, na jaké je napětí?

Od: tomasek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Přestal mi blikat na pojízdné bráně výstražný majak . Nevíte někdo na kolik voltů je zapojen . Jestli na 12v či 220v? Jestli na 12 tak bych mohl eventuelně použít oranžový maják co je třeba na nákladních autech. Dík za každou radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Voltmeter da odpoved. Nik netusi, aku branu mate a ako je zapojena.

sasa*
hodnocení

0x

No to bys měl vědět ty! Otevřít a podívat se na žárovku. Bude li napsáno 230V pak je na 230, pokud 12V je na 12.

Nebo schema. Návod nemáš?

tomasek
hodnocení

Ještě jsem to nerozebral . Všiml jsem si toho , když jsem jel teď do práce. Tak zatím sonduju co a jak. Jó a návod nemám . Je to staré tak 10let.

hodnocení

0x

24 nebo 230

Musíš si najít schéma k bráně co máš.

probrany.cz/...

Pro 12V by možná stačilo výstup na maják krmit relátko a to by spínalo tvůj 12V maják z auta.

sasa*

To i pro 230V, ale jestli je vůbec chyba až na výstupu- zda to vůbec ten výstup sepne.

Nechápu, proč by neseplo. To je snad podle použitého relé.

Cívka na 230-250V kontakty na 5-10A a třeba 48 - 125VDC

Normální běžná relátka. Třeba Findera a držák (paticu) na DIN lištu.

Brána přivede 230V a relé sepne. Pak už je jedno, co to relé sepne za lampion.

tomasek

Já jen myslel , že ty majáky jsou v principu tak nějak stéjné . Jediné co ted z hlavy vím ,že to je Italský výrobek.

tomasek, jsou výbojkové, led, halogenové a pak různá napětí. Halogenové mají rotační zrcátko a proto žárovka svítí, ale jinak to díky zrcátku bliká.

hg
hodnocení

0x
Tak alespoň ušetří za elektriku, stejně ten maják je k ničemu, Do těch 10 let jsme poznáš, když se brána zavírá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]