Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se špinavýma stěnama před malováním?

Od: harry odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chystáme se malovat kuchyň, v některých částech jsou zdi zašpiněné od dětí, přejíždějí kolikrát špinavýma mastnýma rukama po zdi, už to nedělají ale zůstalo to tam.
Chtěl bych vymalovat, ale budeme dávat světlou barvu, tak by to bylo nejspíš vidět.
Co udělat s těma mastnýma flekama? Vzít ty místa smirk papírem?
Děkuji

Co se špinavýma stěnama před malováním?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

18x
Dobry den, vzit to (rozmydlit to) stetkou a mydlovou vodou, ktera ten flek odmasti. Potom normalne vymalovat. Zdravim!

hodnocení

4x

Při každém malování napřed používám řídké vápenné mlíko s přídavkem mýdla ( nejlépe nastrouhat prací mýdlo).

hodnocení

4x

Já jsem vždycky nastouhala a rozvařila kus Mýdla s jelenem, naředila v kýblu a štětkou nylíčila/umyla celou místnost. To místo bych klidně vzala ještě čistým, mýdlovám podlahovým hadrem. Mýdlová voda nejenže umyje, odmastí, ale udělá jakoby kašičku se starou malbou a nová malba pak lépe drží. ;)To ovšem neplatí, když maby je už několik vrstev a musí se oškrábat.

smode2
hodnocení

2x
Řešil jsem řádným namočením a po chvíli špachtlí. V takovém případě je ale lepší udělat celou místnost :)

harry
hodnocení

Dobrý den, můžu to zkusit tou štětkou namočenou mýdlovou vodou, ale nešlo by to smirkem? Ten mám přichystaný.

Je to dobrý nápad. A hadr klidně do jarové vody.

ben®
harry - pouze smirkem stenu neodmastite a pokud bude hodne jemny, tak se hned zalepi malbou a potom uz bude jen klouzat. Hodne hruby smirek stenu viditelne poskrabe a budete sterkovat nebo sadrovat. Ovsem, je to na Vas, jakou novatorskou metodu pouzijete misto lety osvedcene metody mydlove vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]