Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kachlová nebo mastková kamna

Od: anka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěla jsem si pořídit kamna Nordica Gema s píckou s obložením kachle bordo
Sdělili mi, že na ně budu čekat rok.Ale odřekl jim zákazník kachle obložené mastkem. Ty mi také hned dovezli. Ale nyní mi jiný dodavatel volá,že sehnal ty s kachlovým bordó obkladem
. Kolega v práci mi říkal,že ta mastková jsou lepší. Je to pravda?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
V čem lepší, v akumulaci tepla?
Pokud je rozdíl jen desítky kilogramů je to jedno. Pokud je rozdil několik metráků to už bude znát.

anka
hodnocení

Právě v té akumulaci tepla. Ta kamna s mastkovým obkladem se prý tak netahřejí, ale déle potom drží teplo. Ta kachlová prý zase brzy vychladnou. Je to pravda?
jendad

I kachlové se dají dělat akumulačně . Záleží zda to je jen kachlík obkladu či je nalepen na šamotové cihle co akumuluje . Kolik to bude stát ta sranda? Já mám spíše velmi dobrou zkušenost s odhořívacími kamny . Ráno jen vyhrábnete žhavé a pokračujete .

A kolik toho mastku tam je. Pořad to jsou jen kamna která po zátopu rychle začnou hřát a rychle schladnou.
Kamna u kterých jednou denně zatopíte a celý den hřejí váží několik tun.
Mastek je víceméně jen marketingová záležitost.

anka
hodnocení

No to já nevím, jak to tam je
Ale myslím, že to je jen obkladový kachlíķ
Cena cca 47000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]