Nejste přihlášen/a.
Bydlím ve zděném zatepleném domě, ale v tomto počasí, kdy se už netopí, je v bytě nepříjemně zima. Zvažuji koupi nějakého elektrického radiátoru na přitápění. Něco jsem vyčetla z různých hodnocení, ale neorientuji se v některých termínech. Prosím o radu zkušenější...
Můžete vybrat některý z nabídky: Teplovzdušný vent/... Pro malé místnosti 3x3 metry postačí s maximálním výkonem 1500 Wattů, pro větší místnosti bych volil přístroj s výkonem 2000 Wattů. Ventilátor zaručí rychlejší ohřev místnosti.
Zdravím.El.radiátor.Nevím jakou máte sazbu a platbu ale to se nedoplatíte.Ano netopí se už a taky mám studený nohy.Momentálně tady mám 25 stupňů bez topení.Dáte peníze do topení,pak do vyúčtování za el. a možná se budete divit kolik bude nedoplatek.Raději to vydržím a dám si dvoje ponožky nebo jdu ven na procházku se hlavně pohnout.Nebo si vlezu s parterem nebo partnerkou pod deku a tulím se.
Na okamžité přitopení je nejlepší malý lehký teplovzdušný ventilátor. Koupíte ho od 200 Kč. Nevýhodou je hlučnost. Pro přitopení v ložnici si můžete koupit konvektor s vypínatelným ventilátorem. Ten je už rozměrnější a dražší. Olejový radiátor je spíš pro trvalé topení. Je rozměrný, těžký, má setrvačnost a je poměrně drahý. Rozhodně nekupujte žádné infra panely. To je předražený lunapark. Stejně tak nekupujte žádná zázračná topítka do zásuvky. Jakékoli elektrické topení má prakticky 100% účinnost. Topení by mělo mít příkon aspoň 2 kW a termostat.
Dobrý den!
Ano, svetr podle P. A. možná trochu pomůže, ale znám případy majitelů perfektně zateplených a izolovaných domů, kteří si někdy, i v létě stěžují na pocit chladu v bytě.
"Nevěřím,že tam máte zimu"
Tak to klidně věřte. Známá zateplila cihlový domek a od doby kdy vypne topení tam má 18 stupňů někdy do polovoiny června.
Takže co ušetří za topení v zimě, protopí na jaře.
Tak tak ...vlastní zkušenost: Přes léto bydlím na chalupě, když jsem se vracel v létě do nezatepleného paneláku, tak někdy byl problém vyspat se pro vedro v bytě. Nyní po zateplení paneláku tam také občas přespíme, je li v létě chladnější počasí tak je v pokoji např. při sledování televize až nepříjemně chladno.
Jak jsem se dívala na nabídky radiátorů, většinou se dají regulovat a samozřejmě nechci topit v celém bytě ve dne v noci, jde mi o to, abych měla aspoň trochu přijatelně v pokoji, kde mám pracovnu, to oblečení navíc mě omezuje, i když je to možná otázka zvyku. Nevím, jaký je rozdíl mezi elektrickým a olejovým radiátorem, nenašla jsem vysvětlení, asi se předpokládá, že to každý ví. Ideální by bylo mít klimatizaci, ale to bych asi opravdu nezaplatila.
Dobrý den!
Elektrické teplovzdušné, přímotopné a pod. těleso topí ihned po zapnutí.Po vypnutí okamžitě přestává topit. Olejový radiátor je tak trochu akumulační, po zapnutí mu nějaký čas trvá než se nahřeje a topí, po vypnutí pak ještě nějaký čas hřeje. Má termostat regulující teplotu v místnosti. Podle mého se olejový radiátor hodí spíše k dlouhodobějšímu, trvalému temperování místnosti. Jsou ale bezpečnější v provozu, např. když se tam pohybují děti, hořlavé prostředí a pod. Teplovzdušné a pod. k okamžitému, nárazovému topení, i když k trvalému topení se také dají použít.
Ano, tak jsem si ten rozdíl v radiátorech představovala také. O klimatizaci jsem uvažovala v prvním roce, když jsem se tu nastěhovala. Když bylo v létě tak kolem 25 stupňů a více, tak tu nebylo k vydržení, i když bytř je v 1. patře a je situován na východ-západ, vlastně tady slunce přijde až k západu. Otázka byla ta, zda by mi umístění klimatizace na fasádu povolilo město a také nemalá vstupní investice. Pak se dům zateploval, když se topí, tak stačí opravdu topit minimálně a je tu příjemně, ale když se přestane topit a venku se ochladí, event. prší, tak je tu nepříjemně chladno. Radiátorů je na výběr nepřeberné množství, takže konečný výsledek je ten, že když radiátor, tak olejový a regulovatelný. Je dobré si přečíst názor dalších lidí, i když některé jsou nevyužitelné a působí jako recese, ne rada.
Vnimanie "zimy" je subjektivne a casto suvisi aj so zdravotnymi problemami, na studene nohy si stazuju najma diabetici, kvoli poskodeniu drobnych ciev. Pri priamom elektrickom ohreve odporucam priebezne si odpisovat elektromer a prepocitavat si cenu za spotrebovanu energiu, aby potom nebol prekvapenim velky nedoplatok.
Takhle to máme všichni. Venku je tepleji než doma. Okna otevřít a pustit teplo dovnitř. Jinak se za elektřinu nedoplatíte. Zdi a věci zůstanou studené a vzduch, ktery teplomet zařál, ihned zchladne. Ta otevřená okna vyženou vlhkost a syrovinu.
Dobrá rada nad zlato. Neřešila jsem slunečné a teplé počasí, kdy je venku tepleji než v bytě, ale období, kdy se netopí, venku je chladno a prší a v bytě je jako v morně.
"Přitopení" elektřinou ve vámi popisované situaci vás určitě nezrujnuje, jak někteří vyhrožují. Podle situace t.zn. prostředí bytu, jaké osoby se v něm pohybují a jakou činnost provádějí zvolte buď "olejové", teplovzdušné, infra a pod. topné těleso. A je to ...
Sluníčko vylezlo, hned to vypadá lépe, mě to zase přepadne, až začne pršet a já tu budu chodit zaoblečená jak Francek Gongol. Já ty názory si protřídím na rozumné a k ničemu, ten váš patří do té první skupiny. Jasně, když člověk něco potřebuje, tak si to pořídí. A při občasném přitopení to přece nemůže dělat žádné horentní navýšení spotřeby a tím pádem obrovský nedoplatek. Mě od začátku nejvíce lákala ta klimatizace a abych pravdu řekla i stále láká. Nepátrala jsem po nákladech instalace, ale každý špás cosi stojí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.