Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký si pořídit elektrický radiátor pro přitápění v bytě

Od: glomba® odpovědí: 18 změna:

Bydlím ve zděném zatepleném domě, ale v tomto počasí, kdy se už netopí, je v bytě nepříjemně zima. Zvažuji koupi nějakého elektrického radiátoru na přitápění. Něco jsem vyčetla z různých hodnocení, ale neorientuji se v některých termínech. Prosím o radu zkušenější...*zmateny*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

6x

Můžete vybrat některý z nabídky: Teplovzdušný vent/... Pro malé místnosti 3x3 metry postačí s maximálním výkonem 1500 Wattů, pro větší místnosti bych volil přístroj s výkonem 2000 Wattů. Ventilátor zaručí rychlejší ohřev místnosti.

mnd®
hodnocení

6x

Zdravím.El.radiátor.Nevím jakou máte sazbu a platbu ale to se nedoplatíte.Ano netopí se už a taky mám studený nohy.Momentálně tady mám 25 stupňů bez topení.Dáte peníze do topení,pak do vyúčtování za el. a možná se budete divit kolik bude nedoplatek.Raději to vydržím a dám si dvoje ponožky nebo jdu ven na procházku se hlavně pohnout.Nebo si vlezu s parterem nebo partnerkou pod deku a tulím se.

hodnocení

3x

Na okamžité přitopení je nejlepší malý lehký teplovzdušný ventilátor. Koupíte ho od 200 Kč. Nevýhodou je hlučnost. Pro přitopení v ložnici si můžete koupit konvektor s vypínatelným ventilátorem. Ten je už rozměrnější a dražší. Olejový radiátor je spíš pro trvalé topení. Je rozměrný, těžký, má setrvačnost a je poměrně drahý. Rozhodně nekupujte žádné infra panely. To je předražený lunapark. Stejně tak nekupujte žádná zázračná topítka do zásuvky. Jakékoli elektrické topení má prakticky 100% účinnost. Topení by mělo mít příkon aspoň 2 kW a termostat.

jirib
hodnocení

0x
Než elektrický radiátor,to raději teplou košili nebo svetr.
Neposloucháte fialové rady?
Nevěřím,že tam máte zimu.Vydržte ješte jeden den a bude to o.k.

Dobrý den!

Ano, svetr podle P. A. možná trochu pomůže, ale znám případy majitelů perfektně zateplených a izolovaných domů, kteří si někdy, i v létě stěžují na pocit chladu v bytě.

"Nevěřím,že tam máte zimu"

Tak to klidně věřte. Známá zateplila cihlový domek a od doby kdy vypne topení tam má 18 stupňů někdy do polovoiny června.

Takže co ušetří za topení v zimě, protopí na jaře.

Tak tak ...vlastní zkušenost: Přes léto bydlím na chalupě, když jsem se vracel v létě do nezatepleného paneláku, tak někdy byl problém vyspat se pro vedro v bytě. Nyní po zateplení paneláku tam také občas přespíme, je li v létě chladnější počasí tak je v pokoji např. při sledování televize až nepříjemně chladno. ;)

hodnocení

Jak jsem se dívala na nabídky radiátorů, většinou se dají regulovat a samozřejmě nechci topit v celém bytě ve dne v noci, jde mi o to, abych měla aspoň trochu přijatelně v pokoji, kde mám pracovnu, to oblečení navíc mě omezuje, i když je to možná otázka zvyku. Nevím, jaký je rozdíl mezi elektrickým a olejovým radiátorem, nenašla jsem vysvětlení, asi se předpokládá, že to každý ví. Ideální by bylo mít klimatizaci, ale to bych asi opravdu nezaplatila.

Nejlepší (nejlevnější na provoz) je opravdu topit klimatizací.
Olejový radiátor je taky elektrický, jen topné těleso neohřívá přímo vzduch, ale olej v radiátoru. Ten je pak pocitově jako klasický radiátor s vodou.

Dobrý den!

Elektrické teplovzdušné, přímotopné a pod. těleso topí ihned po zapnutí.Po vypnutí okamžitě přestává topit. Olejový radiátor je tak trochu akumulační, po zapnutí mu nějaký čas trvá než se nahřeje a topí, po vypnutí pak ještě nějaký čas hřeje. Má termostat regulující teplotu v místnosti. Podle mého se olejový radiátor hodí spíše k dlouhodobějšímu, trvalému temperování místnosti. Jsou ale bezpečnější v provozu, např. když se tam pohybují děti, hořlavé prostředí a pod. Teplovzdušné a pod. k okamžitému, nárazovému topení, i když k trvalému topení se také dají použít.

hodnocení

Ano, tak jsem si ten rozdíl v radiátorech představovala také. O klimatizaci jsem uvažovala v prvním roce, když jsem se tu nastěhovala. Když bylo v létě tak kolem 25 stupňů a více, tak tu nebylo k vydržení, i když bytř je v 1. patře a je situován na východ-západ, vlastně tady slunce přijde až k západu. Otázka byla ta, zda by mi umístění klimatizace na fasádu povolilo město a také nemalá vstupní investice. Pak se dům zateploval, když se topí, tak stačí opravdu topit minimálně a je tu příjemně, ale když se přestane topit a venku se ochladí, event. prší, tak je tu nepříjemně chladno. Radiátorů je na výběr nepřeberné množství, takže konečný výsledek je ten, že když radiátor, tak olejový a regulovatelný. Je dobré si přečíst názor dalších lidí, i když některé jsou nevyužitelné a působí jako recese, ne rada.

hodnocení

0x

Vnimanie "zimy" je subjektivne a casto suvisi aj so zdravotnymi problemami, na studene nohy si stazuju najma diabetici, kvoli poskodeniu drobnych ciev. Pri priamom elektrickom ohreve odporucam priebezne si odpisovat elektromer a prepocitavat si cenu za spotrebovanu energiu, aby potom nebol prekvapenim velky nedoplatok.

hodnocení

0x

Takhle to máme všichni. Venku je tepleji než doma. Okna otevřít a pustit teplo dovnitř. Jinak se za elektřinu nedoplatíte. Zdi a věci zůstanou studené a vzduch, ktery teplomet zařál, ihned zchladne. Ta otevřená okna vyženou vlhkost a syrovinu. *slunce*

hodnocení

Dobrá rada nad zlato. Neřešila jsem slunečné a teplé počasí, kdy je venku tepleji než v bytě, ale období, kdy se netopí, venku je chladno a prší a v bytě je jako v morně.

"Přitopení" elektřinou ve vámi popisované situaci vás určitě nezrujnuje, jak někteří vyhrožují. Podle situace t.zn. prostředí bytu, jaké osoby se v něm pohybují a jakou činnost provádějí zvolte buď "olejové", teplovzdušné, infra a pod. topné těleso. A je to ...:-D

hodnocení

Sluníčko vylezlo, hned to vypadá lépe, mě to zase přepadne, až začne pršet a já tu budu chodit zaoblečená jak Francek Gongol. Já ty názory si protřídím na rozumné a k ničemu, ten váš patří do té první skupiny. Jasně, když člověk něco potřebuje, tak si to pořídí. A při občasném přitopení to přece nemůže dělat žádné horentní navýšení spotřeby a tím pádem obrovský nedoplatek. Mě od začátku nejvíce lákala ta klimatizace a abych pravdu řekla i stále láká. Nepátrala jsem po nákladech instalace, ale každý špás cosi stojí...

zt
hodnocení

0x

Kup si nejlevnější alespoň 2000 Wattovy, jinak se nacekas nez začne topit, dá se sehnat od 200,-

nejzákladnější je tepelný ventilátor 1000/2000W, koupen v Tescu v jarním vyprodeji (za 25%) asi za 130,- Kc

111®
hodnocení

0x
No a kdyz doplnite termostatem do zasuvky tak si nastavíte kolik chcete ten teplovzduch mizete dat naplni a termostat zo bude ridit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]