Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
máme provedený odtah par z digestoře vyvedenou plastovou rourou přes zeď domu nad digestoří. Koncová část roury, která vede přes zeď má mírný spád ven z domu. Zatím ještě nemáme fasádu a roura přesahuje přes zeď. V zimě jsem si všil, že z konce roury visí rampouch, takže voda v rouře kondenzuje a vytéká ven. Obávám se, když nechám udělat fasádu a rouru seříznu na délku ke zdi, aby vytékající voda fasádu neznečišťovala. Je nějaká jiná možnost než nechat vyčnívat rouru z fasády ven, což mi přijde jako dost neestetické? Přemýšlel jsem navrtat u zdi do roury díru a přilepit tam trubičku, kterou vyvést dolů pod omítkou. Děkuju předem za každou radu.
ano, tohle je mi známo, děkuji za rady. Zajímalo mě jestli se dá tenhle problém řešit ještě jiným způsoben než nechat rouru přesahovat ze zdi.
jedine reseni a potvrzene je udelat odtok kondenzatu. Nevim jak to u tebe pujde, ale nejlepsi by bylo udelat sklon smer interier tam dat "T" kus a zavrit vyckem. Kondenzat se zachiti a odpari. Bohuzel pokud ho bude hodne je nutne misto vicka dat redukci a odvadet. Neodvadet ven v zime zamrzne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.