Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předejití znečištění fasády od digestoře

Od: donald* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

máme provedený odtah par z digestoře vyvedenou plastovou rourou přes zeď domu nad digestoří. Koncová část roury, která vede přes zeď má mírný spád ven z domu. Zatím ještě nemáme fasádu a roura přesahuje přes zeď. V zimě jsem si všil, že z konce roury visí rampouch, takže voda v rouře kondenzuje a vytéká ven. Obávám se, když nechám udělat fasádu a rouru seříznu na délku ke zdi, aby vytékající voda fasádu neznečišťovala. Je nějaká jiná možnost než nechat vyčnívat rouru z fasády ven, což mi přijde jako dost neestetické? Přemýšlel jsem navrtat u zdi do roury díru a přilepit tam trubičku, kterou vyvést dolů pod omítkou. Děkuju předem za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Copak kapající voda, problém je, že z roury vytéká mastná voda, která na fasádě tvoří nechutný flek! Doporučuji vývod předsunout před plochu fasády! Přikládám obrázek sousedova domu...

Předejití znečištění fasády od digestoře

8976*
hodnocení

2x

mám to také vyspádovaný ven s přesahem asi 1 cm, dal jsem tam mrízku a kdyz jsem si všiml kapky tak jsem mrížku okamžitě prilepil silikonem a už 10 let v poho neteče nic ven ani dovnitř , a pokud tam nejaká voda je tak se asi stačí odpařit...

hanher*
hodnocení

1x

Estetické- neestetické, dle mého názoru bych každopádně nechal kus přečnívat.

donald*
hodnocení

ano, tohle je mi známo, děkuji za rady. Zajímalo mě jestli se dá tenhle problém řešit ještě jiným způsoben než nechat rouru přesahovat ze zdi.

standam*

jedine reseni a potvrzene je udelat odtok kondenzatu. Nevim jak to u tebe pujde, ale nejlepsi by bylo udelat sklon smer interier tam dat "T" kus a zavrit vyckem. Kondenzat se zachiti a odpari. Bohuzel pokud ho bude hodne je nutne misto vicka dat redukci a odvadet. Neodvadet ven v zime zamrzne.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den a co to radeji protahnut nad strechu? a jste bez starosti ja to udelal to same a je klid

standam*

jj, to by bylo nejlepsi, v tydnu jsem to take delal + zachyceni kondenzatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]