Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vložky přidavného zámku

Od: jarin® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám přídavný zámek značky FAB. Který má kulatou vložku. Bohužel jsem od něj ztratil klíče. Jde nějak podle vložky vytvořit nový klíč? Případně je možné nahradit vložku levnější variantu? Protože origo FAB jsem našel a jsou poměrně drahé. Děkuji

eshop.klicovyservis.cz/...

doplněno 19.05.23 19:13:

Origo vložka je FAB 2032 a stojí 1 100Kč

Výměna vložky přidavného zámku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

2x

A co si vybrat třeba tady?

Já na internetu hledat neumím, ale tohle zrovna problém nebyl.

zbozi.cz/...

hodnocení

Já jakoby nemám problém to najít, ale do dotazu jsem vkládal odkaz, jestli tato neorigo vložka bude pasovat do FAB zámku, protože FAB vložka mi příjde drahá. Tohle stojí kolem 4 stovek, FABku originálku jsem našel kolem tisícovky. Nechce se mi připlácet několik stovek, pokud ten mechanismus je stejný a fungovalo by to.

eshop.klicovyservis.cz/...

zaseja

Tak vem tu tvojí vložku do krámu a tam jí porovnej s tou novou, může mezi nima být rozdíl s roztečí šroubů, šrouby můžou být nad sebou a nebo vedle sebe, můžou být na šrouby M5 místo M4, vložka může mít jiný průměr, už jsem musel i překroutit ten ovládací plíšek o 90°, prostě pokud to neporovnáš, tak nebudeš mít jistotu.

Třeba ti jí v krámu porovnají na místě novou originální u nich s tou, co chceš koupit.

riva
hodnocení

0x

U téměř všeho zjišťuji, že to vyrábějí a potřebují i v Číně. Zatím to obvykle vychází levněji, než od nás, ale musí se chvíli hledat. vi.aliexpress.com/...

hodnocení

Já to bohužel potřebuji co nejdřív a nečekat 3 týdny, než to dojde z Číny. Navíc bych fakt rád vyměnil jen vložku, protože ten zámek už mám na dveřích a nechci dělat další díry do dveří.

111®
hodnocení

0x

Demontovat, vzít k zámečníkovi a buˇvyrobí nový, nebo koupit celý set nový, nevém co vyjde levněji

hodnocení

Jakože zámečník vyrobí nový klíč podle vložky, nebo podle klíčů vytvoří vložku?

aladar

Tu starou vložku FAB by snad zámečník mohl přenastavit na nový klíč.

zaseja

To by ho určitě vyšlo dráž, než ta vložka nová a plus k tomu ještě ty klíče, u nás jeden kolem 50,-.

aladar

Tady je příklad takové služby, 250 CZK

fab-shop.cz/...

Nevím ovšem, jestli zámečník může vyndat ty čudlíky nahoře, když nemá k dispozici ani jeden klíč.

zaseja

Tak si k tomu ještě připořítej klíče po 50,- za kus a pak uvidíš, jak se mu to vyplatí, navíc může ta jeho stará vložka už být vyčvachtaná.

Já bych do toho nešel a ani zákazníkovi bych to nedoporučil, jedině že by na tom trval a na vlastní riziko.

hodnocení

0x

Aby mohl zámečník upravit, nebo opravit vložku, případně podle ní zhotovit klíč, musí jí rozebrat. Aby mohl vložku rozebrat, musí mít aspoň jeden klíč. Takže by možná pomohl někdo, kdo umí vložku otevřít bez klíče, třeba planžetou (bytový zloděj). Dobrý zámečník by to ale snad měl umět také.

Ale tak, či tak, na počkání Vám to asi neudělá nikdo.

doplněno 20.05.23 09:58:

Napište mi do "vnitřní pošty", asi bych nějakou starší vložku i s klíčem(a) doma našel. Byla by "za odvoz" (z Prahy).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]