Nejste přihlášen/a.
Ahoj, veděl by někdo, zda opravdu může být jediným problémem a) problém přímo s kotlem b) únikem vody v tepelném obvodu mezi radiatory a kotlem?
Potíž je v tom, že akoupelnyatopeni.cz/... občas u kotle poklesne z klasického tlaku kotle 1,5 bar na 1bar a kotel si to občas sám vyrovnává, občas to ale musím sám natlatkovat páčkou na kotli (max půl baru) tak 5x-6x do roka odhadem. Budu to teď víc kontrolovat.
Zdi jsou všude cihlové, takže prosakování vidět nikde není, radiatory nikde nekapou. Je tedy závada na straně a) či b) nebo je tento stav normální? Díky.
Rozumím. Kotel by měl mít odvzdušnení sám, bylo mi řečeno, že není potřeba odvzdušnovat radiatory, že to kotel umí sám, ale stane se občas v roce, kdy v topné sezéně (hlavně), v létě jsem si toho zatím moc nevšiml, budu to hlídat, ale klesne na 1 bar a nebo 0,8 baru a musím to už páčkou na kotli dorovnat na 1,5 baru. Nevím zda se tímto dopouští jen tlak nebo samotná voda (zvuk mi při tom přípomíná tekoucí dobu). Obavu jen mám, aby nebylo v otopné soustavě nadmíru vody v trubkách a nebo se tedy někde neztrácela. Takže je to takto v pořádku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.