Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kodenzační kotel junkers / tlak

Od: kt33 odpovědí: 4 změna:

Ahoj, veděl by někdo, zda opravdu může být jediným problémem a) problém přímo s kotlem b) únikem vody v tepelném obvodu mezi radiatory a kotlem?

Potíž je v tom, že akoupelnyatopeni.cz/... občas u kotle poklesne z klasického tlaku kotle 1,5 bar na 1bar a kotel si to občas sám vyrovnává, občas to ale musím sám natlatkovat páčkou na kotli (max půl baru) tak 5x-6x do roka odhadem. Budu to teď víc kontrolovat.

Zdi jsou všude cihlové, takže prosakování vidět nikde není, radiatory nikde nekapou. Je tedy závada na straně a) či b) nebo je tento stav normální? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokles tlaku muze byt pres automaticky odvzdusnovak v kotli. V systemu se behem provozu uvolnuji ruzne plyny- dusik, kyslik, vodik…Eliminovat to jde pridanim antikorozni kapaliny do systemu. Jinak stavajici pokles, behem sezony, je v norme. Jeste bych poutahoval vsechna sroubeni na radiatorech a na kotli….
kt33
hodnocení

Rozumím. Kotel by měl mít odvzdušnení sám, bylo mi řečeno, že není potřeba odvzdušnovat radiatory, že to kotel umí sám, ale stane se občas v roce, kdy v topné sezéně (hlavně), v létě jsem si toho zatím moc nevšiml, budu to hlídat, ale klesne na 1 bar a nebo 0,8 baru a musím to už páčkou na kotli dorovnat na 1,5 baru. Nevím zda se tímto dopouští jen tlak nebo samotná voda (zvuk mi při tom přípomíná tekoucí dobu). Obavu jen mám, aby nebylo v otopné soustavě nadmíru vody v trubkách a nebo se tedy někde neztrácela. Takže je to takto v pořádku?

Dopoustite vodu do systemu z vodovodniho radu, tlak 1,3-1,5bar je v poradku.

olinl
hodnocení

0x

Dopouštět párkrát za rok je normální, jak píše clas, z vody se uvolňuje kyslík, něco málo vody může absorbovat gumová membrána v expanzní nádobě a nepatrné/neviditelné úniky jsou i ve šroubení. Odvzdušňuj jak kotel, tak radiátory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]